Internazionale Milano a devenit, sambata, pentru a treia oara in istorie, campioana mondiala a cluburilor, invingand in finala de la Abu Dhabi pe surpriza competitiei organizata de FIFA, Mazembe (Congo), scor 3-0. Acesta este al cincilea trofeu castigat de echipa italiana in acest an si al doilea cu spaniolul Rafa Benitez pe banca tehnica.

Inter, invingatoare in finala Mondialului CluburilorFoto: Reuters

Duo-ul Pandev-Eto'o s-a dovedit a fi decisiv in prima repriza. Pandev a deschis scorul dupa o combinatie cu Eto'o, in minutul 13, pentru ca dupa alte patru minute, camerunezul Eto'o sa puncteze si el, dupa o pasa a lui Pandev. Intrat in repriza secunda, in locul lui Milito, Jonathan Biabiany a stabilit scorul final in minutul 85, fructificand o pasa a lui Dejan Stankovic.

Campioana Europei, Inter Milano, se impune categoric cu 3-0, in timp ce Mazembe, prima echipa din afara Europei si Americii de Sud care ajunge in finala Mondialului Cluburilor, se multumeste cu locul al doilea. Acesta este al cincilea trofeu obtinut de Inter in acest an, dupa titlul de campioana in Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei si titlul in Liga Campionilor.

In finala mica, brazilienii de la Internacional au invins cu 4-2 echipa sud-coreeana Seongnam Ilhwa. Pentru Internacional au marcat Tinga '15, Alecsandro '27, '71 si Alessandro '52, in timp ce pentru Seongnam a marcat Molina '84 si '90.

Echipe de start:

Mazembe: Kidiaba, Kasusula, Mihayo, Kimwaki, Nkulukuta, Kasongo (Kanda '46), Bedi, Ekanga, Singuluma, Kaluyituka (Mianga '89), Kabangu

Inter: Julio Cesar, Chivu (Stankovic '54), Lucio, Cordoba, Maicon, Cambiasso, Motta (Mariga Wanyama '87), Zanetti, Eto'o, Milito (Biabiany '70), Pandev