Fiorentina i-a propus lui Adrian Mutu prelungirea contractului pentru inca cinci ani, insa internationalul roman le-a comunicat oficialilor italieni ca planuieste sa mai ramana in fotbal doar trei ani. Intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Nazione, Mutu a vorbit despre viata sa in afara terenului de fotbal, relatia cu antrenorul Mihajlovic, dar si despre reintoarcerea la nationala Romaniei.

Mutu vrea sa-si incheie cariera la FiorentinaFoto: AGERPRES

Intrebat despre viata sa in afara terenului de joc, Mutu a declarat: "Am spus intotdeauna ca nu sunt un sfant, dar anumite povesti au fost manipulate deoarece eu sunt un jucator de fotbal. Stiu ca ar trebui sa fiu un model pentru baieti si nu am putut niciodata sa ma tin de acest tip de promisiuni, dar voi incerca sa devin mai bun ca om. Sunt anumite reguli ce trebuie respectate, mai ales cele legate de orar. Voi incerca sa nu mai fac greseli".

Atacantul roman a dezvaluit ca Fiorentina i-a propus prelungirea contractului pentru inca cinci ani, dar Mutu vrea sa se retraga din fotbal mai devreme: "Clubul mi-a oferit o reinnoire a contractului pentru cinci ani, dar eu le-am spus ca mai vreau sa joc fotbal doar pentru inca trei ani. Vreau sa-mi inchei cariera la Fiorentina. Sper sa se intample acest lucru. Nu are rost sa fac previziuni acum, dar nu cred ca viitorul meu e legat de cate goluri dau in retur. Fiorentina stie cat valorez cand sunt in forma, si acum iata-ma aici, pregatit sa joc bine".

Mutu si-a exprimat inca o data dorinta de a reimbraca tricoul nationalei Romaniei, insa stie ca trebuie mai intai sa joace bine la club pentru a fi chemat la nationala: "E clar ca eu sper sa ma intorc la nationala, dar despre asta ar trebui sa vorbim mai putin. Abia am revenit in campionat".

Depistat pozitiv cu sibutramina la sfarsitul lunii ianuarie, Mutu declara ca suspendarea sa pentru noua luni a fost "o prostie. Cine ma cunoaste stie ca sunt de buna credinta, de aceea in aceste noua luni am putut sa ma uit increzator in oglinda. Acasa am vorbit foarte putin despre asta, toti stiau ce s-a intamplat de fapt".

Despre relatia cu antrenorul Mihajlovic, cu care in 2003 a avut un coflict pe teren, pe cand sarbul juca pentru Lazio, Mutu a declarat: "Cu Mihajlovic am lamurit totul. L-am intrebat daca pentru el e o problema ceea ce s-a intamplat la Roma, pe vremea cand era jucator. El mi-a raspuns ca nu, mi-a zis ca are incredere in mine si ca pentru el eu sunt un jucator important. Mi-a si demonstrat acest lucru. E direct, iti spune in fata ceea ce crede, e consecvent. Nu am mai vazut niciodata un antrenor care sa ii apere asa pe jucatori, mai ales dupa un episod asa ca al meu. M-a surprins cu adevarat. Am fost emotionat, nu-mi venea sa cred ce aud si i-am aratat asta cand l-am imbratisat dupa gol".

UPDATE: Angelo Giorgetti, jurnalistul publicatiei "La Nazione" ce l-a intervievat pe Mutu a declarat in cursul zilei de vineri, pentru Radio Blu, ca atacantul roman a glumit cand a spus ca Fiorentina i-a propus prelungirea contractului pentru inca cinci ani. "Mutu a spus acele cuvinte pe un ton evident de gluma, nu era ceva serios".