CFR Cluj disputa miercuri ultimul meci din cupele europene din acest sezon, primind pe terenul propriu vizita italienilor de la AS Roma. Intr-un meci fara miza pentru clujeni, elevii lui Claudio Ranieri trebuie sa obtina cel putin un punct din ultimul meci al Grupei E al Ligii Campionilor pentru a obtine calificarea in optimi, fara a depinde de rezultatul din cealalta partida a grupei.

Claudio Ranieri, antrenor AS Roma Foto: Reuters

CFR Cluj isi ia la revedere de la Liga Campionilor in fata echipei pe care au invins-o la debutul ei in cea mai importanta competitie inter-cluburi din Europa. In septembrie 2008, clujenii castigau pe Stadio Olimpico, scor 2-1, iar dupa doi ani, CFR-ul spera sa reediteze victoria, de aceasta data pe teren propriu. Fara presiunea rezultatului, CFR-ul spera la un ultim meci cat mai bun in Liga Campionilor, o victorie a clujenilor putand incurca planurile italienilor de a se califica in optimi.

In partida tur din actualul sezon de Liga Campionilor, AS Roma s-a impus pe teren propriu cu 2-1, prin golurile lui Mexes si Borriello. Pentrul clujeni a punctat Ionut Rada.

Alin Minteuan, antrenor CFR Cluj: "Toti vor un joc bun, chiar daca este o remiza. Avem un moral bun dupa ultimul meci din acest an din campionatul intern: am castigat vineri si avem nevoie de inca o victorie pentru a intra optimisti in pauza de iarna. Vrem sa castigam pentru culorile CFR-ului, pentru club si pentru fani. Echipa castiga impreuna, echipa pierde impreuna, toti vor sa se simta bine dupa meci. Roma este un club faimos, in ceea ce priveste punctele slabe, le voi pastra pentru mine deocamdata. Totti poate face diferenta intr-un meci, toti stim asta, dar sa speram ca nu va face asta si miercuri".

Claudio Ranieri, antrenor AS Roma: "CFR este eliminata din Europa, asa ca nu mai are nimic de pierdut. Nu vor avea presiune asupra lor si vor vrea sa joace bine, asa ca va fi un meci bun. Avem multi jucatori talentati care se gandesc doar la victorie asa ca nu conteaza daca unul sau doi jucatori sunt indisponibili. Vrem sa castigam si suntem concentrati doar pe acest meci, nu ma intereseaza ce se intampla la Bayern-Basel".

Ultimele rezultate inregistrate:

CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1 (Traore '69, Kivuvu '72/ Stoica '66)

Chievo Verona - Roma 2-2 (Moscardelli '61, Granoche '83/ Simplício '26, '44)

Grupa E:

1. Bayern 12 puncte (+7)

2. AS Roma 9 puncte (-1)

3. FC Basel 6 puncte (0)

4. CFR Cluj 3 puncte (-6)

Echipe probabile:

CFR Cluj: Stancioiu, Tony, Cadu, Rada, Panin, Hora, De Zerbi, Kivuvu, Culio, Bjelanovic, Traore

AS Roma: Julio Sergio, Cassetti, Burdisso, Juan, Castellini, Taddei, De Rossi, Brighi, Menez, Totti, Borriello