Cinci echipe isi joaca miercuri ultima sansa pentru calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor, disputandu-si ultimele trei locuri ramase disponibile. AS Roma, Basel, Sahtior, Arsenal si Sporting Braga cauta sa-si puna numele pe lista celor 13 echipe deja calificate in faza urmatoare.

Arsenal, la un pas de optimile Ligii CampionilorFoto: Reuters

In Grupa E, Bayern Munchen este deja calificata in optimile de finala ale Ligii Campionilor, insa ocupanta locului secund se va stabili miercuri. ​Pentru a se califica in faza optimilor, AS Roma trebuie sa nu piarda la Cluj. Daca italienii pierd insa, mai au o sansa de calificare, daca Basel nu castiga meciul cu Bayern. Basel e condamnata sa castige cu Bayern pentru a se califica si sa spere ca CFR-ul incurca Roma in ultimul meci al Grupei E.

In Grupa H, situatia este mai stransa. Cu o remiza in ultimul meci, Sahtior se califica in optimi. Daca Sahtior pierde in fata celor de la Braga la mai mult de patru goluri, iar Arsenal castiga, echipa lui Lucescu rateaza calificarea.

Arsenal trebuie sa adune mai multe puncte in ultimul meci decat Braga pentru a se califica. Englezii pot castiga si grupa, in conditiile in care Sahtior pierde si ei inving pe Partizan.

Pentru a se califica, Braga trebuie sa castige mai multe puncte decat Arsenal. Totusi, daca Arsenal castiga, Braga inca mai are sanse sa se califice, daca invinge pe Sahtior la mai mult de patru goluri.

Echipele deja calificate în optimi sunt: Tottenham, Inter Milano, Schalke 04, Olympique Lyon, Manchester United, Valencia, FC Barcelona, FC Copenhaga, Bayern Munchen, Chelsea, Olympique Marseille, Real Madrid si AC Milan. Tragerea la sorti pentru aflarea adversarelor din optimile de finala va avea loc vineri, 17 decembrie 2010.

Liga Campionilor, 8 decembrie 2010, ora 21:45:

Grupa E:

Bayern Munchen - FC Basel

CFR Cluj - AS Roma (in direct pe TVR1)

Clasament:

1. Bayern 12 puncte (+7)

2. AS Roma 9 puncte (-1)

3. FC Basel 6 puncte (0)

4. CFR Cluj 3 puncte (-6)

Grupa F:

Olympique Marseille - Chelsea

Zilina - Spartak Moscova

Clasament:

1. Chelsea 15 puncte (+11)

2. Marseille 9 puncte (+8)

3. Spartak 6 puncte (-4)

4. Zilina 0 puncte (-15)

Grupa G:

Real Madrid - Auxerre

AC Milan - Ajax Amsterdam

Clasament:

1. Real Madrid 13 puncte (+9)

2. AC Milan 8 puncte (+2)

3. Ajax 4 puncte (-6)

4. Auxerre 3 puncte (-5)

Grupa H:

Arsenal - Partizan Belgrad

Sahtior Donetk - Sporting Braga

Clasament:

1. Sahtior 12 puncte (+4)

2. Arsenal 9 puncte (+9)

3. Braga 9 puncte (-4)

4. Partizan 0 puncte (-9)