Brazilianul Rivaldo a dezvaluit vineri seara, in cadrul unei emisiuni a televiziunii TVL (Brazilia), ca in sezonul 1996/1997, pe cand evolua la Deportivo La Coruna, Real Madrid i-a oferit o suma de bani pentru a castiga meciul din Primera Division contra Barcelonei. Rivaldo a marturisit, de asemenea, ca si el a motivat financiar o echipa din Liga Campionilor pentru ca formatia la care activa sa se califice in optimi.

Rivaldo (centru) Foto: AGERPRES

Potrivit jucatorului brazilian, in 1997, cu trei etape inainte de finalul sezonului, Real le-a oferit celor de la Deportivo o suma de bani pentru a invinge pe Barcelona. "Capitanul echipei noastre ne-a spus ca Madrid ne va da o prima daca vom castiga meciul din deplasare cu Barcelona. Totusi, noi am pierdut cu 0-1. Ronaldo a marcat si de aceea nu am putut lua prima", a dezvaluit Rivaldo.

Real Madrid a castigat in cele din urma campionatul, Barcelona clasandu-se pe locul al doilea, la doua puncte distanta. In acea vara, Rivaldo s-a transferat la Barcelona, unde avea sa joace pana in 2002.

Contactat de jurnalisti, Lorenzo Sanz, presedintele Realului din acea perioada, a mentionat ca nu stie de aceste practici: "Nu am nici cea mai vaga idee de ceea ce imi spuneti. Acum aflu si eu de acest lucru".

Rivaldo, care acum este presedinte-jucator al formatiei braziliene Mogi Morim, a declarat ca aceasta nu a fost singura data cand i-au fost oferite prime pentru a castiga: "Mi sa mai intamplat de doua sau trei ori".

Jucatorul brazilian nu este nici el strain de oferirea de stimulente financiare. Rivaldo a marturisit ca in sezonul 2004/2005 al Ligii Campionilor, pe cand activa la Olympiacos, a oferit fostei sale echipe, Deportivo, o suma de bani pentru a-i invinge pe cei de la AS Monaco. Olympiacos era liderul Grupei A inaintea ultimei runde, in care grecii intalneau pe FC Liverpool. O infrangere in fata englezilor insemna eliminarea din competitie, insa daca in celalalt meci al grupei Deportivo invingea pe AS Monaco, Olympiacos se califica in optimi.

"Cum eu jucasem la Deportivo, am chemat un jucator de acolo si i-am oferit o prima sa invinga pe Monaco", a declarat Rivaldo. In cele din urma, Deportivo a pierdut cu 0-5, iar Olympiacos a fost invinsa de englezi cu 3-1, grecii fiind eliminati din Liga Campionilor.