Dupa episodul eliminarilor din finalul partidei cu Ajax Amsterdam (din Liga Campionilor), Realul a primit o amenda de 120.000 de euro, in timp ce Jose Mourinho a fost suspendat pentru doua etape si amendat cu 40.000 de euro. Decizia forului european nu a fost pe placul galacticilor, vicecampioana Spaniei gandindu-se la un recurs, informeaza presa iberica.

Jose Mourinho Foto: Reuters

Xabi Alonso si Sergio Ramos au fortat primirea celui de-al doilea cartonas galben (la indicatiile lui Mourinho), iar UEFA s-a autosesizat in acest caz.

Decizia UEFA a fost una categorica: Realul a primit o amenda de 120.000 de euro, Jose Mourinho a fost suspendat pentru doua etape si amendat cu 40.000 de euro, in timp ce fotbalistii Xabi Alonso (20.000 de euro), Sergio Ramos (20.000), Jerzy Dudek (5.000 de euro) si Iker Casillas (10.000 de euro) au fost amendati.

In ceea ce-l priveste pe Mourinho, acesta va lipsi de pe banca echipei sale doar un meci, a doua etapa de suspendare fiind una care se va activa doar in functie de comportamentul antrenorului in urmatorii trei ani.

Oficialii Realului au precizat ca decizia forului continental este una drastica, formatia de pe Santiago Bernabeu intentionand sa faca recurs (au la dispozitie trei zile pentru acest demers).