Liga italiana de fotbal si Asociatia jucatorilor profesionisti de fotbal nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta nemultumirilor din contractul colectiv, astfel ca fotbalistii din Serie A nu se vor prezenta la meciurile programate in 11 si 12 decembrie, in cea de-a XVI-a etapa a primei ligi italiene.

Greva in Serie AFoto: Reuters

"Greva va avea loc in 11 si 12 decembrie. Suntem toti foarte dezamagiti deoarece am incercat sa ajungem la o intelegere, dar nu s-a intamplat asa", a declarat vicepresedintele Asociatiei jucatorilor (Aic), Leonardo Grosso.

"Asistam la un joc periculos. Greva jucatorilor e o decizie iresponsabila si fara motive. Sunt stupefiat de decizia AIC de a se ridica de la masa tratativelor in timp ce presedintele Abete prezenta sumarul pregatit de Federatia italiana. E o zi fara precedent", a declarat Maurizio Beretta, presedintele Ligii italiene.

Fotbalistii vor intra in greva deoarece sunt nemultumiti de anumite aspecte ale contractului colectiv, in special de faptul ca jucatorii aflati in ultimul an de contract nu pot refuza transferul la un alt club si de faptul ca jucatorii ce nu mai sunt doriti ar trebui sa nu se mai antreneze cu prima echipa sau sa accepte un transfer.

Asociatia fotbalistilor a amenintat cu greva si in luna septembrie, insa in cele din urma a fost suspendata, pentru ca cele doua parti sa poata ajunge la un acord.