Semifinalistele Cupei Romaniei si-au aflat vineri adversarele, in urma tragerii la sorti de la Casa Fotbalului. Astfel, Steaua va intalni pe FC Brasov, meciul tur jucandu-se in Ghencea, in timp ce Dinamo va intalni pe Gloria Bistrita, prima mansa jucandu-se pe terenul bistritenilor.

Cupa RomanieiFoto: AGERPRES

Semifinalele Cupei Romaniei:

Steaua - Brasov

Gloria Bistrita - Dinamo

Prima mansa a Cupei Romaniei se va disputa in 20 aprilie 2011, mansa retur urmand a se juca in 11 mai.

Dumitru Danilescu (Dinamo): "Sper sa ne atingem obiectivul de a juca si castiga finala. Pana acum suntem in grafic. Vom vedea ce se intampla la Bistrita si dupa vom juca meciul decisiv la Bucuresti".

Nicolae Manea (antrenor Gloria): "La acest nivel, cu oricare dintre adversari picam, Steaua sau Dinamo, era la fel de dificil. Oricum, se joaca in sistem tur-retur, se pot intampla multe. Primul meci il avem acasa, iar daca reusim sa castigam, apoi le va fi mult mai greu celor de la Dinamo. Calificarea se joaca”. (site-ul oficial al Gloriei Bistrita)

Narcis Raducan (Steaua): "Nu am avut emotii pentru ca in procent de 50% stiam cu cine vom juca. Atat Gloria si Brasov au eliminat in faza anterioara echipe importante. Sunt doua echipe in fata carora nu am castigat in campionat. Este o competitie a surprizelor, vom acorda multa atentie adversarului si nu ne vom declara castigatori inainte de dubla mansa. Adversarul nostru a dovedit ca poate face surprize. Ne asteapta un meci destul de dificil". (sport.ro)

Daniel Isaila (antrenor Brasov): "Intre Steaua si Dinamo nu aveam preferinte pentru ca sunt doua echipe de calibru, care in fiecare an isi propun sa castige titlul si Cupa Romaniei. Sortii au decis sa jucam cu Steaua. Pornim cu sansa a doua in semifinale, insa in fotbal s-au mai vazut suprize. Vom da totul pentru a ne califica, pentru ca ne dorim sa jucam finala la Brasov.“ (site-ul oficial al Brasovului).

Intalniri directe in acest sezon al Ligii 1:

Brasov - Steaua 1-1 (Ilyes '90+1/ Nicolita '66)

Gloria Bistrita - Dinamo 0-2 (Danciulescu '15, Andrei Cristea '90)

Parcurs in actuala editie a Cupei Romaniei:

Saisprezecimi:

Gaz Metan CFR Craiova - Steaua 0-1

Dinamo - Ceahlaul Piatra Neamt 2-0

Chimia Brazi - Brasov 0-1

Gloria Bistrita - Astra 2 3-0

Optimi:

Steaua - Sportul Studentesc 3-1

Dinamo - ALRO Slatina 3-1

FC Brasov - Universitatea Cluj 2-1

Gloria Bistrita - Unirea Urziceni 1-0

Sferturi:

Rapid - Steaua 0-1

Dinamo - Universitatea Craiova 3-1

FC Brasov - FC Timisoara 1-0

CFR Cluj - Gloria Bistrita 0-1