O intalnire mult asteptata de fanii de pe Arena O2 din Londra s-a incheiat mai devreme decat s-ar fi crezut. Rafael Nadal l-a invins, miercuri seara, in minim de seturi pe Novak Djokovic, scor 7-5, 6-2, in cel de-al doilea lor meci de la Turneul Campionilor. Sarbul putea fi primul care obtine biletul pentru semifinalele competitiei, insa o problema la ochi l-a impiedicat sa joace la cel mai inalt nivel.

Rafael Nadal vs Novak DjokovicFoto: Reuters

Rafael Nadal a obtinut cea de-a doua sa victorie de la actuala editie a Turneului Campionilor intr-o ora si 51 de minute. Spaniolul a facut un break devreme, insa si-a facut cadou serviciul, iar Novak Djokovic a egalat la 3. Dupa, insa, au inceput problemele pentru sarb: o "iritatie" la ochiul drept. Nole a fost nevoit sa paraseasca arena pentru a-si inlocui lentila de contact, insa problemele nu s-au rezolvat pentru sarb.

Djokovic si-a mai pierdut inca o data serviciul, in game-ul al 11-lea, dupa o dubla greseala si un backhand prea lung. Nadal servea pentru set la 6-5, insa Nole nu i-a facut misiunea prea usoara, spaniolul fiind nevoit sa salveze doua mingi de break inainte de a incheia setul la 7-5.

In pauza dintre seturi, Djokovic a primit tratament pentru ochi, dar problemele sarbului nu au incetat. In setul secund, Nole nu si-a mai putut pastra concentrarea, a facut numeroase greseli nefortate si Nadal a preluat conducerea cu 4-0. Djokovic a reusit sa revina in joc si sa castige doua game-uri, insa liderul mondial a incheiat rapid socotelile, cu 6-2.

"Sa joci cu un singur ochi nu e suficient, mai ales cand il ai de cealalta parte a fileului pe Nadal. Tot ceea ce puteam sa fac era sa incerc sa lovesc mingea cat mai puternic. Daca intra, bine, daca nu, nu. Inca mai am o sansa mare sa ma calific. Dar acest tip de probleme ma enerveaza foarte tare. La 5-5, nu mai puteam juca. Nu mai putea vedea mingea, mai ales pe retur. A fost ingrozitor", a declarat la finalul meciului Djokovic.

Rafael Nadal: "Am castigat doua meciuri importante, dar inca nu sunt calificat. Victoria impotriva lui Novak este foarte importanta pentru mine, deoarece nivelul meu a fost din nou foarte bun. Am jucat foarte bine, in special in primul set. Am facut mai putine greseli pe forehand decat in primul meci, am avut un ritm mai bun".

In celalalt meci al Grupei, Berdych l-a invins pe Roddick.

Clasament Grupa A:

Rafael Nadal 2-0

Novak Djokovic 1-1

Tomas Berdych 1-1

Andy Roddick 0-2

Program, joi, 25 noiembrie:

Dupa ora 16:00

[2] R Federer (Elvetia) vs [4] R Soderling (Suedia)

Dupa ora 22:00

[5] A Murray (Marea Britanie) vs [7] D Ferrer (Spania)

Clasament Grupa B:

Roger Federer 2-0

Andy Murray 1-1

Robin Soderling 1-1

David Ferrer 0-2