CFR Cluj a pierdut, scor 1-0, partida de la Basel, rezultat in urma caruia echipa antrenata de Sorin Cartu a fost eliminata din cupele europene. Presa elvetiana critica jocul campioanei Romaniei: "CFR a oferit o prestatie sub asteptari, dezamagitoare. Oamenii lui Cartu au parut sub nivelul Ligii Campionilor", se precizeaza in ziarele din Elvetia.

Sorin Cartu, antrenor CFRFoto: Reuters

"Basel a fost clar echipa mai buna si a meritat victoria. Almerares a reusit in minutul 15 un gol de aur, care o duce pe Basel in primavara europeana. Campioana Elvetiei putea castiga mai clar. Basel a ratat, a ratat, neglijand ocazie dupa ocazie. Din pacate, Roma a intors rezultatul cu Bayern si a castigat. Pentru a merge mai departe in Liga Campionilor, Basel trebuie sa o bata pe Bayern, iar Roma sa piarda la Cluj. Sanse infime, pur teoretice" - Blick (conform Mediafax).

"Un succes prea stramt, un scor prea mic" - Tages Anzeiger.

"Almerares pastreaza Basel pe drumul european. CFR a oferit o prestatie sub asteptari, dezamagitoare. Mai ales in prima repriza, oamenii lui Cartu au parut sub nivelul Ligii Campionilor. Atacul a fost inofensiv. De nervi, Cartu chiar a spart un geam al bancii de rezerve" - Sport.

"Basel continua in Europa. Victorie normala, Basel a dictat ritmul, a fost superioara si a pus la respect campioana Romaniei. Superioritatea clara putea fi concretizata si pe tabela, pentru un scor mai aproape de adevar, care sa dea si mai multa liniste pana la finalul jocului. Basel a atacat, CFR a fost ocupata in aparare" - 20 Minuten.

"Cu greu poate fi remarcat ceva in jocul lui CFR. Adevarul e ca si Basel le-a facut romanilor viata grea, atacand permanent. Atacurile CFR-ului au fost imprecise, marile ocazii - inexistente" - SF Sport (conform Mediafax).

Demn de mentionat este faptul ca CFR Cluj nu a avut niciun sut pe spatiul portii elvetienilor pe durata partidei de la Basel.

Alte date ale partidei de marti seara:

Posesia balonului: 64%-36%

Suturi la poarta: 20-4

Cornere 6-0.