Rivalele Brazilia si Argentina se intalnesc miercuri, in amicalul supranumit de presa internationala "El mini-clasico", cu 12 zile inaintea derby-ului Spaniei, dintre Barcelona si Real Madrid. Starul Barcelonei si al nationalei Argentinei, Lionel Messi, a vorbit, intr-un interviu pentru publicatia spaniola El Mundo Deportivo, despre importanta celor doua intalniri, dar si despre rivalul Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi va ajunge, pana la urma, la BucurestiFoto: Reuters

Lionel Messi...

...Despre amicalul cu Brazilia: "Pentru mine nu exista meciuri amicale, toate partidele trebuie castigate. Pe langa acest lucru, in meciul de miercuri exista si un alt stimulent deoarece incepe o noua etapa, cu selectionerul Batista".

...Despre Ronaldinho: "Ma bucur pentru el deoarece stiu cat inseamna pentru el aceasta convocare. Sper sa redevina la forma de dinainte, atat pentru binele lui, cat si pentru cel al fotbalului".

...Despre El Clasico: "Ma pregatesc pentru aceasta partida la fel cum o fac si pentru alte meciuri. Noi suntem obisnuiti cu meciuri mari si atat. Pentru mine cat si pentru coechipierii mei este o intalnire importanta, dar nu inceteaza sa fie inca un meci. Nimeni nu stie ce se va intampla, dar daca vom juca la cel mai inalt nivel vom castiga sigur".

...Despre comparatiile dintre el si Cristiano Ronaldo: "Suntem diferiti. Fiecare e in felul sau, niciunul nu este mai bun decat celalalt. Eu nu joc pentru a fi mai bun decat Cristiano, ci pentru a face tot posibilul sa-mi ajut coechipierii si echipa. Nu am dorinta sa joc impotriva cuiva, ci doar sa-mi fac treaba".

...Despre faptul ca nu a inscris niciun gol impotriva unei echipe antrenate de Jose Mourinho: "Nu s-a intamplat pana acum. Sa speram ca voi inscrie in meciul cu Real, dar golul nu va fi impotriva lui Mourinho, ci impotriva echipei sale. Ma bucur pentru binele echipei mele, dar nimic mai mult".

...Despre ideea de a lucra cu Jose Mourinho: "Ar fi dificil, nu? Daca Mourinho ar veni la Barca, altfel ar sta lucrurile. Nu am nimic impotriva lui Mourinho si nici impotriva altcuiva. Oamenii care lucreaza cu el vorbesc foarte bine de el. Nu as avea nici eu vreo problema sa lucrez cu el, dar nu cred ca acest lucru se va intampla".

...Despre arbitraj: "Intotdeauna am spus acelasi lucru. Arbitrii gresesc, asa cum gresim cu totii; cateodata gresesc impotriva noastra, alta data deciziile lor gresite ne avantajeaza".