PSV Eindhoven si FC Barcelona au ajuns la un acord pentru transferul capitanului Ibrahim Afellay, informeaza site-ul oficial al gruparii catalane. In varsta de 24 de ani, mijlocasul olandez se va alatura noii sale echipe in ianuarie, pentru aproximativ 3 milioane de euro.

Ibrahim Afellay, la Barcelona din iarnaFoto: Reuters

Contractul lui Afellay cu PSV expira la finalul sezonului, de aceea oficialii lui Eindhoven vor sa grabeasca plecarea jucatorului. Potrivit site-ului oficial al Barcelonei, cele doua cluburi au ajuns la o intelegere, contractul va fi semnat in saptamanile viitoare, inregistrarea jucatorului la clubul catalan urmand a se efectua in luna ianuarie.

"Au fost multe zvonuri in legatura cu acest subiect asa ca am hotarat sa-i informam pe fani. Nu vom dezvalui suma de transfer, dar putem spune ca suntem multumiti. Bineinteles, este dezamagitor ca pierdem un jucator minunat, dar pe de alta parte suntem mandri va se va transfera la cel mai frumos club din lume", a declarat Marcel Brands, directorul tehnic al PSV.

"Barcelona este un club minunat. Intrebati 100 de fotbalisti despre clubul la care viseaza sa joace si 99 vor spune FC Barcelona. In trecut au fost mai multe cluburi interesate de mine, dar nu am simtit ca trebuie sa plec. Acum simt asa ceva. Barcelona este clubul la care am visat mereu", a mentionat si Afellay.

Produs al academiei de tineret a PSV, Afellay a debutat la prima echipa in februarie 2004, inscriind 34 de goluri, in 154 meciuri jucate. Mijlocasul ofensiv are la activ patru titluri de campion national cu PSV (2005, 2006, 2007 si 2008). Afellay a imbracat de 13 ori tricoul nationalei Olandei, in aceasta vara participand si la Campionatul Mondial din Africa de Sud, acolo unde a obtinut titlul de vicecampion mondial.