Zlatan Ibrahimovic (29 ani) a fost desemnat, pentru a patra oara consecutiv, cel mai bun jucator suedez al anului 2010, in gala organizata luni seara de catre Federatia suedeza de Fotbal. Atacantul lui AC Milan detine recordul la numarul de trofee al celui mai bun jucator din tara sa natala, castigand de cinci ori in cariera Balonul de Aur al Suediei.

Ibrahimovic, cel mai bun jucator al SuedieiFoto: Reuters

"Renunt la fotbal in ziua in care nu voi mai castiga Balonul de Aur", a glumit atacantul lui AC Milan, care a fost premiat de catre Federatia suedeza la doar o zi dupa ce a adus victoria echipei sale in fata rivalei Inter Milano, in Derby della Madonnina.

Pe langa titlul de cel mai bun jucator suedez al anului, fostul jucator al Bracelonei a primit si titlul de cel mai bun atacant din 2010.

"Nu sunt multi care credeau ca se poate intampla asa ceva cand aveam 12 ani si eram in probe la Malmo FF. Acum, 17 ani mai tarziu, am cinci trofee ale Balonului de Aur si inca doua acasa care sa speram ca au adormit repede", a declarat Ibra, referindu-se la cei doi copii ai sai.