Sute de fani ai formatiei Zenit St Petersburg s-au confruntat duminica seara cu fortele de ordine si au distrus mai multe statii de autobuz, dupa ce echipa lor a castigat cu 5-0 in fata celor de la Rostov, devenind campioana Rusiei. Cunoscuti pentru violenta lor, suporterii lui Zenit au fost implicati intr-un alt scandal in urma cu doar o luna, cand i-au batut pe fanii rivalei din Europa League, Hajduk Split.

Suporteri ai echipei Zenit St PetersburgFoto: Reuters

Zenit St. Petersburg si-a asigurat duminica seara prezenta direct in grupele principale ale Ligii Campionilor in sezonul viitor, castigand campionatul Rusiei. Dupa meci, fanii au intrat pe teren si au distrus o poarta de pe teren.

Cel putin 1.000 de suporteri ai lui Zenit au incercat sa marsaluiasca pana in centrul orasului, dar politia i-a blocat. Televiziunea de stat a aratat mai multe imagini cu infruntarile dintre fortele de ordine si suporteri. Potrivit martorilor, citati de Reuters, politistii au batut si retinut mai multi suporteri care au aruncat torte si sticle.

Un purtator de cuvant al politiei rusesti a anuntat ca fortele de ordine au impiedicat 200 de suporteri sa marsaluiasca spre centrul orasului si ca un politist a fost ranit usor, insa a negat faptul ca au fost incaierari intre cele parti.

Acesta este al doilea incident din ultima luna in care sunt implicati fanii lui Zenit. In octombrie, mai multi fani ai echipei croate Hajduk Split au fost batuti de fanii lui Zenit, in fata unui hotel din Sankt Petersburg, inaintea meciului din Europa League.

Zenit si-a asigurat titlul de campioana a Rusiei cu doua etape inainte de final, acumuland 66 de puncte, cu opt mai multe decat ocupanta locului secund, CSKA Moscova.