Federatia sarba de fotbal (FSS) a renuntat la dreptul sau de a face apel la decizia UEFA, in urma careia echipa nationala a pierdut meciul cu 0-3 la masa verde in fata Italiei, dupa incidentele provocate luna trecuta de fanii sarbi la Genova, in preliminariile pentru EURO 2012.

Incidente la meciul Italia-SerbiaFoto: Reuters

Dupa ce UEFA a anuntat sanctiunile, presedintele FSS, Tomislav Karadzic, a anuntat ca va face apel pentru ca meciul dintre Italia si Serbia sa se rejoace. Analizandu-si sansele, Federatia sarba a hotarat sa accepte sanctiunile date de UEFA.

"Federatia sarba de fotbal (FSS) a decis sa accepte masurile punitive ale UEFA, dupa ce oficialii FSS, impreuna cu echipa juridica, au ajuns la concluzia ca apelul nu va avea efecte pozitive", anunta Federatia sarba intr-un comunicat, citat de Reuters.

In 13 octombrie 2010, meciul dintre Italia si Serbia, din preliminariile EURO 2012, desfasurat in Genova, a fost amanat cu 35 de minute si ulterior intrerupt dupa sase minute de la start, din cauza incidentelor provocate de suporterii sarbi. Dupa ce au fost evacuati, suporterii sarbi s-au incaierat cu fortele de ordine italiene in fata stadionului Luigi Ferraris.

In 29 octombrie, UEFA a decis ca Serbia sa piarda la masa verde meciul cu Italia si a amendat Federatia sarba cu 120.000 de euro. De asemenea, in urmatorul meci oficial de pe teren propriu, cu Irlanda de Nord, in 25 martie 2011, Serbia va juca fara suporteri in tribune. UEFA a obligat Federatia Serbia sa nu mai vanda bilete suporterilor sai la urmatoarele meciuri din deplasare ale echipei nationale, pentru restul meciurilor din preliminariile EURO 2012.

Italia conduce grupa C a preliminariilor pentru EURO 2012, cu zece puncte, in timp ce Serbia ocupa penultimul loc, cu 4 puncte.