Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a hotarat, vineri, sa sanctioneze cluburile Rapid si Steaua ca urmare a incidentelor provocate de suporterii stelisti in meciul de joi seara, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Clubul organizator, Rapid, va juca urmatorul meci din Liga 1 pe teren propriu cu portile inchise, in timp ce Steaua va disputa urmatoarele doua meciuri pe stadionul din Ghencea fara suporteri in tribune.

Derby pe GiulestiFoto: HotNews / DP

Pe langa suspendarea terenului, cele doua cluburi vor trebui sa plateasca si cate o amenda de 40.000 de lei (Rapid), respectiv 60.000 de lei (Steaua).

In urma acestor sanctiuni, Rapid nu va fi sustinuta de suporteri in meciul etapei a XVI-a, cand intalneste formatia U Cluj, in timp ce Steaua va disputa cu portile inchise meciurile cu Gaz Metan Medias (duminica, 14 noiembrie) si CFR Cluj (etapa a XVII).

Meciul din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dintre Rapid si Steaua, scor 0-1, a fost intrerupt in minutul 11, dupa ce fanii stelisti au aruncat cu petarde pe teren si inspre tribuna oficiala. Partida a fost intrerupta opt minute, timp in care fortele de ordine i-au evacuat pe suporterii stelisti.