Cluburile FC Rapid si CFR Cluj au fost sanctionate fiecare cu cate 10.000 de lei de catre Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pentru incidentele de la partidele de pe teren propriu Rapid - Steaua (0-0) si CFR Cluj - Dinamo (1-0), din etapa a XIV-a, informeza LPF.

Comisia de Disciplina a LPF a decis sa amendeze cele doua cluburi, dupa ce suporterii au folosit fumigene si torte la meciurile etapei trecute.

Jucatorii eliminati din partidele jucate in Liga 1 au fost si ei sanctionati: Ousmane Ndoye (FC Dinamo) - 1 etapa suspendare si 740 lei penalitate financiara, Gabriel Canu (FC Vaslui) - 1 etapa si 740 lei, Ianis Zicu (FC Timisoara) - 2 etape si 2.000 lei, Admir Aganovici (Gaz Metan Medias) - 2 etape si 2.000 lei, Radu Marginean (Gloria Bistrita) - 1 etapa si 740 lei, Fernandez Bruno Mandinga (FCM Targu Mures) - 1 etapa si 740 lei, Madalin Ciuca (Universitatea Craiova) - 1 etapa si 740 lei.

Ilie Stan, antrenorul echipei Victoria Branesti (care a fost trimis in tribuna de arbitru la meciul cu Unirea Urziceni) a fost suspendat doua etape si va trebui sa plateasca 320 de lei amenda sportiva.

Comisia de Disciplina a LPF a admis cererea de revizuire a Universitatii Cluj si a redus sanctiunea fotbalistului Gabriel Machado de la trei la doua etape de suspendare.