Vlatko Markovic, presedintele Federatiei Croate de Fotbal, a atras critici dure la adresa sa dupa ce a declarat, intr-un interviu, ca in echipa nationala de fotbal a Croatiei nu exista loc pentru homosexuali. Asociatiile anti-discriminare au anuntat ca il vor actiona in judecata, urmand sa-l reclame si la UEFA.

"Atat timp cat eu sunt presedinte al Federatiei Croate de Fotbal, niciun homosexual nu va juca in echipa nationala", a declarat Markovic, intr-un interviu pentru Vecernji List. Intrebat daca de-a lungul carierei sale a intalnit vreun homosexual, oficialul in varsta de 73 de ani a replicat: "Din fericire, doar oamenii normali joaca fotbal".

Asociatiile impotriva discriminarii din Croatia au criticat dur declaratiile oficialului croat, anuntand ca il vor da in judecata si il vor reclama la UEFA.

Fost selectioner al Croatiei, in perioada 1993/1994, Markovic a emis un comunicat prin care isi cere scuze pentru declaratiie sale: "Imi pare rau ca vorbele mele au fost intelese gresit. Nu a fost intentia mea sa jignesc pe nimeni. Nu am absolut nimic impotriva minoritatilor sau a celor cu alta orientare sexuala. Federatia Croata de Fotbal este impotriva oricarei forme de discriminare. Imi cer scuze fata de persoanele care s-au simtit ofensate de interviul publicat".