Fotbalistii echipei nationale a Frantei isi cer primele de la Mondialul din Africa de Sud, in ciuda faptului ca in timpul turneului capitanul Patrice Evra a anuntat ca toti jucatorii vor renunta la banii cuveniti, ca urmare a prestatiei dezamagitoare. Dupa patru luni de la Mondial, jucatorii francezi au refuzat sa semneze actele de cesiune catre Federatia Franceza de Fotbal a 2 milioane de euro, cerandu-si banii.

Patrice Evra, fundas FrantaFoto: Reuters

"Vom renunta la toate primele. Nu vom accepta niciun cent din sponsorizari sau altceva", anunta Patrice Evra, capitanul nationalei Frantei la CM 2010, dupa primul meci pierdut in fata nationalei Africii de Sud. Aceasta auto-sanctiune nu a durat insa mult deoarece dupa patru luni de la aceasta declaratie Federatia Franceza de Fotbal a descoperit ca jucatorii nu sunt dispusi sa renunte la drepturile lor.

Federatia Franceza nu s-a grabit sa-i puna pe jucatori sa semneze actele de cesiune a primelor, insa acum au descoperit ca unii jucatori au uitat promisiunea facuta de Evra. Potrivit publicatiei franceze L'Equipe, o parte din jucatorii de la Mondial ar fi refuzat sa semneze actul prin care se angajeaza sa renunte la prime, estimate la suma de 2 milioane de euro, in beneficiul Federatiei Franceze de Fotbal. Jucatorii sustin ca nu au vrut de fapt niciodata sa renunte la prima, considerand ca pe Evra "l-a luat gura pe dinainte".

Jucatorii nu au dreptul la nicio prima de performanta de la Mondial deoarece nu si-au indeplinit obiectivul si au fost eliminati inca din faza grupelor, insa au dreptul la o parte din veniturile din sponsorizari. Banii pe care trebuie sa-i primeasca jucatorii nu provin doar din sponsorizarile de la Mondial, ci de pe durata intregului sezon. Alou Diarra, capitanul ultimelor trei meciuri disputate de Franta, a fost desemnat de coechipieri sa negocieze cu Federatia franceza pentru a-si primi banii.

Aceasta problema iscata cu jucatorii nu este singura de natura financiara a oficialilor francezi, deoarece si fostul selectioner, Raymond Domenech, cere despagubiri de 2,9 milioane de euro.