Romania va intalni Italia intr-o partida amicala (pe 17 noiembrie, la Klagenfurt), iar Razvan Lucescu este hotarat sa foloseasca o nationala tanara pentru acest important test. Cornel Rapa (Otelul Galati) ar putea fi marea surpriza a selectionerului. De asemenea, tehnicianul tricolorilor este hotarat: Adrian Mutu nu va fi selectionat pentru meciul contra campioanei mondiale din 2006.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Romania isi testeaza potentialul intr-un amical de cinci stele contra Italiei, tricolorii urmand sa-i intalnesca pe Pirlo, Gilardino si compania la Klagenfurt.

Printre stranierii care vor face parte din lotul pentru disputa cu italienii se numara Cristi Sapunaru, Gabi Tamas, Cristi Chivu, Stefan Radu, Razvan Rat, George Florescu si Ciprian Marica. Mai mult ca sigur, Adrian Mutu nu va fi selectionat de Razvan Lucescu.

"Intre Mutu si Bogdan Stancu, il prefer pe Stancu. Timpul si entuziasmul sunt de partea lui", a precizat Razvan Lucescu.

Marea surpriza a lui Lucescu junior ar putea fi Cornel Rapa, internationalul de tineret al Otelului fiind in mare forma.

Contra Italiei, Romania ar putea alinia o formula inedita cu Rapa, Torje, Deac, Ropotan si Florescu printre titulari.

De-a lungul timpului, Romania si Italia s-au intalnit de 15 ori. Peninsularii s-au impus de zece ori, trei dispute s-au terminat la egalitate, in timp ce tricolorii au castigat de doua ori.

Prima reprezentativa se va reuni in data de 15 noiembrie, in aceeasi zi urmand sa decoleze catre Austria. Disputa Romania - Italia va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro de la ora 21.30.