Inter Milano a pierdut din nou puncte in lupta pentru pastrarea titlului de campioana, obtinand, sambata seara, o remiza dezamagitoare in fata nou-promovatei Brescia, scor 1-1. Semi-esecul de pe San Siro nu a fost singura lovitura pentru Rafa Benitez, tehnicianul spaniol fiind nevoit sa faca trei schimbari fortate de accidentarile lui Maicon, Samuel si Sneijder.

Eto'o salveaza un punct in Serie AFoto: Reuters

In fata unei echipe incapatanate, Inter nu a putut obtine decat un egal in cea de-a zecea etapa, scor 1-1, aceasta fiind a treia remiza consecutiva a campioanei Italiei in meciurile de pe teren propriu din campionatul intern.

Portarul Bresciei, Arcari a fost incercat in prima parte a reprizei de Sneijder, Milito si Eto'o, insa oaspetii au fot cei care au trecut la conducere. In minutul 14, Caracciolo a primit o pasa pe dreapta de la Cordova, a trecut de Walter Samuel, s-a strecurat pe langa Lucio si l-a invins pe Castellazzi cu un sut la coltul lung. Inter a tremurat la un nou atac al Bresciei, dar Zebina a trimis peste poarta si a ratat sansa de a face 2-0.

Rafa Benitez a fost nevoit sa faca toate cele trei schimbari din cauza unor probleme ale jucatorilor sai: Maicon a fost schimbat in minutul 27 din cauza unor dureri musculare, Sneijder a fost schimbat in minutul 46 din cauza unei migrene, iar in minutul 50, Inter efectuase toate schimbarile, dupa ce Walter Samuel s-a accidentat la genunchi in urma unui contact cu marcatorul golului oaspetilor.

Egalarea lui Inter a venit dupa o faza controversata. Eto'o a cazut in careu dupa un contact cu Gaetano Berardi, iar arbitrul partidei a acordat penalty. Camerunezul a inscris cu un sut in dreapta portarului, inregistrand al optulea sau gol din actualul sezon de Serie A.

Brescia a contestat insa lovitura de la 11 metri. "Poate a fost penalty, dar inainte a fost un fault la Berardi, dar am fost pe San Siro si noi suntem Brescia", a declarat portarul Bresciei. Rafa Benitez insa apara decizia arbitrului: "De pe banca mi s-a parut penalty".

Milito a avut sansa de a smulge cele trei puncte, dar a ratat in prelungirile partidei.

Giuseppe Iachini, antrenor Brescia: "Dupa cum a evoluat jocul, pentru ceea ce am facut din punct de vedere tactic si cum am abordat meciul, da, simtim un gust amar deoarece nu am obtinut cele 3 puncte".

Inter isi poate pierde duminica locul al doilea din clasamentul italian, daca AC Milan invinge pe ultima clasata, Bari.

Etapa a zecea:

Sambata:

Bologna - Lecce 2-0 (Vaio '84, Gimenez '85)

Inter - Brescia 1-1 (Eto'o '73-penalty/ Caracciolo '15)

Duminica:

Fiorentina - Chievo

Bari - AC Milan

Juventus - Cesena

Lazio - AS Roma

Napoli - Parma

Sampdoria - Catania

Udinese - Cagliari

Palermo - Genoa

Clasament:

1. Lazio 22 puncte

2. Inter 19p

3. AC Milan 17p

4. Juventus 15p

5. Napoli 15p

6. Sampdoria 14p

7. Chievo Verona 14p

8. Udinese 13p

9. Roma 12p

10. Palermo 11p

11. Genoa 11p

12. Bologna 11p

13. Lecce 11p

14. Cagliari 10p

15. Catania 10p

16. Brescia 10p

17. Fiorentina 9p

18. Parma 8p

19. Cesena 8p

20. Bari 8p