A fost suspendat de doua ori de-a lungul carierei, iar scandalurile nu l-au ocolit deloc. Adrian Mutu a revenit, saptamana trecuta, pe terenul de fotbal (Catania - Fiorentina 0-0) dupa o pauza de noua luni. "Mutu putea fi un jucator fantastic, pacat de calitatile sale. Sper ca revenirea lui sa nu fie doar o iluzie", a precizat Mircea Lucescu, tehnicianul celor de la Sahtior, in legatura cu internationalul roman.

Mircea Lucescu Foto: Reuters

"Mutu putea fi un jucator fantastic, poate cel mai complet din istoria fotbalului romanesc. Acum, trebuie sa spele prin evolutii imaginea pe care a lasat-o in ultimele luni. Pacat de calitatile pe care le are. Sper ca revenirea lui sa nu fie doar o iluzie. Adrian avea capacitatea de a fi printre marii jucatori ai Europei daca lucrurile mergeau asa cum e normal la nivelul la care el ajunsese la un moment dat", a declarat Mircea Lucescu (dolcesport).

Lucescu senior regreta faptul ca nu a avut ocazia sa lucreze cu Mutu, fotbalist caruia nu i-ar fi permis iesirile nesportive.

"Eu nu as fi ajuns niciodata in situatia in care s-a aflat Mutu la echipa nationala, as fi sacrificat jucatorul pentru grup, pentru viitorul reprezentativei, pentru disciplina, pentru respect", a conchis Mircea Lucescu.

Fotbalistul Fiorentinei ar putea reveni la prima nationala a Romaniei, selectionerul Razvan Lucescu lasand sa se inteleaga, in ultimele declaratii, ca Mutu va intra in vederile sale daca fotbalistul va reveni la o forma sportiva deosebita.