Dupa 26 de partide fara victorie in cupele europene, Steaua a obtinut primul sau succes, surclasand formatia olandeza Utrecht, in cel de-al patrulea meci al Grupei K din Europa League, scor 3-1. Reusita lui Gardos si dubla lui Stancu au urcat Steaua pe locul al doilea in grupa, la trei puncte de liderul Liverpool, iar ros-albastrii raman in lupta pentru calificarea in primavara europeana.

Foto:

Steaua a amenintat poarta olandezilor inca din primele secunde, balonul sutat de Surdu fiind scos cu greu de Vorm. Au urmat ocazii la ambele porti, insa ros-albastrii au fost cei care au deschis scorul, in minutul 28, printr-o lovitura de cap a lui Gardos, din sase metri. Dupa doar cinci minute, insa, Mertens i-a adus pe stelisti cu picioarele pe pamant, sutand in vinclu de la 20 metri, din lovitura libera. Pana la pauza, Stelei nu i-a mai iesit nimic.

In repriza secunda, Steaua a aratat mai bine in teren, organizata, ambitioasa si "cu tupeu". Dupa o prima repriza in care nu s-a prea vazut in joc, Bogdan Stancu a reusit sa marcheze de doua ori in doua minute. Stelistii au profitat de o greseala in defensiva olandeza, Tanase a prelungit balonul in fata portii, iar Stancu a dus scorul la 2-1 (minutul 52). Peste doar un minut, Stancu a impins din nou balonul in poarta, dupa o centrare in careu a lui Nicolita.

Steaua putea duce scorul la 4-1 in minutul 76, insa arbitrul Sukhina nu a acordat lovitura de la 11 metri la un fault asupra lui Romeo Surdu.

Echipe de start:

Steaua: Tatarusanu, Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevic, Nicolita, Ricardo, Apostol (Bicfalvi '46), Tanase (Szekely '83), Surdu (Angelov '87), Stancu

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Demouge (De Kogel '82), Silberbauer, Lensky, Mertens, Van Wolfswinkel, Duplan (Danso '76)

Bogdan Stancu, Steaua: "A fost un meci greu. Ca si in tur am intalnit o echipa legata, agresiva, dar noi am fost mai buni, ne-am dorit mai mult sa invingem. Cu aceasta victorie am intrat din nou in carti. Mai sunt doua meciuri, nu poti sti niciodata ce se intampla. E important ca a batut Liverpool, dar si mai important e ca am invins noi".

Mihai Nesu, Utrecht: "A fost mult mai greu decat la Utrecht. Steaua a demonstrat inca o data ca este singura echipa din Romania care ne face sa fim mandri in Europa. Liverpool e calificata. Steaua are sansa a doua la calificare, Utrecht are acum sansa a patra. Nu am reusit sa obtinem un rezultat bun. Le urez stelistilor multa bafta, sper sa castige campionatul si Cupa. Daca se poate, sa se califice si in Europa. Steaua a fost mai buna decat noi, mai proaspata".(sport.ro)

Ton du Chatinier, antrenor Utrecht: "Consider ca am avut destule posibilitati sa inscriem, dar pana la urma s-a terminat cu un rezultat negativ.Repriza a doua a fost decisiva, primele cinci minute au fost foarte importante. Dupa meciul cu Steaua, speram sa batem pe Napoli si Steaua pe Liverpool".

Marius Lacatus, antrenor Steaua: "Ne respectam adversarii, stiam forta echipei oaspete, ca nu va fi usor. De la mijloc in sus, Utrecht are jucatori care pot face oricand diferenta, contra oricui. Sper sa tratam cu aceeasi seriozitate si urmatoarele jocuri. E o victorie care le da mai multa incredere jucatorilor, ne asigura liniste pentru pregatirea meciurilor cu Rapid din campionat si cupa, sper sa obtinem rezultate pozitive".

Clasament grupa K:

1. Liverpool 8p

2. Steaua 5p

3-4. Napoli, Utrecht 3p