Caracatita Paul, molusca ce a ghicit rezultatele de la Cupa Mondiala 2010, s-a aflat in centrul unei conspiratii internationale a pariorilor: acesta este scenariul unui thriller chinezesc intitulat "Kill Octopus Paul", relateaza Reuters.

Caracatita, nascuta in Anglia si decedata marti in acvariul din Oberhausen (Germania), a devenit vedeta internationala in perioada Mondialului sud-africain, prezicand castigatoarea a sapte meciuri ale nationalei Germaniei, dar si a finalei.

Primul film dedicat celebrei cefalopode va avea premiera in 30 noiembrie si risca sa dezamageasca persoanele pasionate de mistica. In acest film, Paul nu este decat victima unor raufacatori care trucheaza pariurile de la Cupa Mondiala, dupa cum descopera niste chinezi pasionati de fotbal care calatoresc in Africa de Sud.

"Din cate stiu eu, ceea ce a facut Paul, indicand corect castigatoarea a opt meciuri din opt, este fara precedent. Iar o caracatita nu poate fi la fel de inteligenta ca o fiinta umana", a explicat realizatoarea filmului, Xiao Jiang.

"Deci, este un plan perfect iar acest plan a inselat intreaga planeta. Asta si din cauza ca oamenii l-au iubit atat de mult pe Paul, pentru ca Paul este dragut", crede ea.

"Iubesc mult fotbalul si ador Cupa Mondiala dar stiu ca multi oameni pariaza la astfel de evenimente", a adaugat Xiao. "Deci, cand am inceput sa ma gandesc la acest film, am vrut sa vorbesc despre oameni care se regasesc in situatii delicate din cauza pariurilor", a comentat ea.