Noi suspiciuni planeaza asupra echipei Ferrari, dupa ce Fernando Alonso a castigat Marele Premiu al Coreei de Sud. Potrivit revistei britanice Autosport, Scuderia italiana ar fi apelat din nou, cu ajutorul lui Felipe Massa, la "ordinele de echipa" pentru a-l ajuta pe spaniol sa se claseze pe un loc mai bun in cursa.

Alonso, ajutat din nou de Massa?Foto: Reuters

Fernando Alonso a castigat in urma cu o saptamana editia inaugurala a Marelui Premiu al Coreei de Sud, fiind urmat pe podium de britanicul de la McLaren, Lewis Hamilton, si de coechipierul sau de la Ferrari, Felipe Massa. Publicatia Autosport, citata de Globoesporte.com, sustine insa ca echipa italiana a facut inca o data "jocuri de culise" pentru a-l ajuta pe Fernando Alonso.

Fernando Alonso se afla pe locul al treilea in momentul in care a intrat la boxe, insa mecanicii sai au intampinat probleme la roata dreapta-fata, ceea ce a facut ca pilotul spaniol sa piarda patru secunde. Din cauza acestei greseli, Alonso s-ar fi intors pe pista pe un loc mai jos, insa, potrivit Autosport, Ferrari "a gandit destul de rapid si l-a folosit pe Massa sa ii tina in loc pe ceilalti de pe pista, impiedicand mai multe monoposturi, inclusiv pe Hamilton, sa profite de aceasta greseala. Acest lucru l-a costat pe Massa un loc".

Alonso nu a pierdut de pe urma acestei greseli, ci a profitat chiar el de eroarea lui Hamilton, care, la iesirea safety car-ului de pe pista, a comis o greseala pe franare virajul 1, ceea ce i-a permis spaniolului de la Ferrari sa urce pe locul al doilea in spatele lui Sebastian Vettel. Cu zece tururi inainte de finalul cursei, motorul lui Vettel a cedat astfel ca pilotul de la Red Bull a abandonat si Alonso a castigat cursa.

Daca Alonso s-ar fi intors pe pista mai in spate, Massa ar fi fost cel care profita de eroarea lui Hamilton si de ghinionul lui Vettel. Conform acestui scenariu, Alonso ar fi terminat pe locul al treilea, fiind acum liderul clasamentului general al pilotilor cu un singur punct avantaj fata de Mark Webber si nu cu 11 cum este acum.

In cazul in care aceste acuzatii ar fi adevarate, ar fi mult mai grave decat intamplarea de la Hockenheim, cand Felipe Massa i-a cedat primul loc lui Fernando Alonso, Scuderia fiind atunci amendata de FIA cu 100.000 de dolari. Aceste acuzatii au o gravitate mai mare deoarece de data aceasta au fost implicate si ale monoposturi.