Dupa 14 ani de asteptari, Sibiul are sansa de a avea din nou o echipa in prima liga de fotbal a tarii, dar intentiile de promovare ale formatiei Vointa se lovesc de lipsa acuta a banilor. Fara infrangere in Seria a 2-a (Vest), echipa sibiana este “condamnata” sa ramana in liga a doua: “Suntem realisti, nu ne permitem sa ne gandim la promovare, pentru ca nu avem bani”, a declarat pentru HotNews.ro Ioan Hambasan, presedintele Vointei.

Stadionul din SibiuFoto: Hotnews

Vointa este pe locul trei in Divizia B, seria 2 (Vest), fiind singura formatie care nu are nicio infrangere. De asemenea, sibienii au primit cele mai putine goluri (3) dupa noua etape.

Promovarea, rara avis la Sibiu

“Nu avem obiectiv promovarea. Ne-am propus sa fim la finalul campionatului in primele 7-8. Acest lucru vad ca il reusim pana acum. Suntem realisti, nu ne permitem sa ne gandim la promovare pentru ca nu avem bani”, a declarat Ioan Hambasan, directorul Vointei, pentru HotNews.ro.

“In trei ani am adus-o (n.r. echipa) din Divizia D in B, dar nu avem buget pentru a merge mai departe. Nimeni nu ne ajuta in afara de Primarie, oficialitatile ne-au pus la dispozitie baza, echipamentele jucatorilor… Nu a venit pana acum niciun sponsor important sa ne sustina”, mai precizeaza Hambasan.

Nu au nici macar stadion

Echipa sibiana nu are nici macar stadionul ei. “Municipal Vointa”, cel mai mare stadion din Sibiu, este pus la dispozitie de catre Primarie. Arena nu este inca modernizata. Numai jumatate din stadion are scaune, iar copertina este doar pe una din laterale. Stadionul mai duce lipsa de nocturna, motiv pentru care Federatia Romana de Fotbal nu a aprobat un meci de Cupa Romaniei pe terenul unei echipe dintr-o liga inferioara.

Au vrut meciul de Cupa la Sibiu

“Sportul local nu este incurajat. Sunt suparat pe Federatia Romana de Fotbal ca nu a aprobat un meci de cupa pe stadionul de la Sibiu ca sa vada si sibienii fotbal de calitate. Au refuzat pe motiv ca stadionul (n.r. Vointa) nu dispune de nocturna, iar televiziunile nu pot transmite seara. Parca nu puteau juca si la ora 15:00 pe lumina, cum a jucat Mediasul aici?”, a conchis Hambasan.

Presedintele echipei de pe Cibin mai acuza nepasarea oamenilor de afaceri care nu investesc in echipa pentru ca Sibiul sa aiba dupa aproape 15 ani o echipa in divizia A.

FC Inter Sibiu a fost ajutata in perioada comunista de fiul lui Nicolae Ceausescu, Nicu, devenind una dintre cele mai puternice echipe din Divizia A.

In 1990-1991, Interul ocupa locul patru la finalul campionatului si castiga Cupa Balcanica. De aici a urmat insa declinul echipei: cei mai valorosi jucatori au plecat, sponsorii s-au retras, iar in 1996, Interul a retrogradat.

* Locul 3 este ocupat de CSU Vointa in seria B, Liga 2 (Vest), cu 17 puncte

* Din 1996 Sibiul nu a mai avut o echipa de prima divizie, cand FC Inter Sibiu a retrogradat.