Jose Manuel Pinto, portarul spaniolilor de la FC Barcelona, risca o sanctiune din partea Federatiei Europene de Fotbal. Potrivit publicatiei O Jogo, Comisia de Disciplina a UEFA a decis sa deschida o investigatie pentru a studia reactia portarului catalan din meciul de Liga Campionilor de pe Camp Nou, in care Barca a intalnit pe FC Copenhaga.

Pinto l-a pacalit pe Santin in Liga CampionilorFoto: Reuters

In meciul de miercuri dintre FC Barcelona si FC Copenhaga, Pinto, titular in poarta catalanilor dupa ce Victor Valdes s-a imbolnavit, a "facut pe arbitrul". La un atac al danezilor, prin Santin, Pinto a ridicat mana indicand un ofsaid inexistent la adversarul sau. Trucul lui Pinto a functionat, deoarece Pinto s-a oprit din actiune, incheiand astfel un contraatac ce putea fi periculos pentru Barcelona.

Santin a declarat dupa meci ca Pinto a si fluierat, imitandu-l pe arbitru: "Am crezut ca a fost decizia arbitrului, imi aduc aminte foarte bine faza si am auzit fluieratul. Cred ca Pinto nu trebuia sa faca asta, era o pacaleala. La acea faza noi aveam o ocazie foarte mare".

Arbitrul partidei, Staphane Lannov, nu l-a sanctionat pe Pinto, insa oficialii danezi au decis sa apeleze la forul european pentru a-si face dreptate. Comisia de Disciplina a UEFA se va intruni saptamana viitoare si va hotari daca il va sanctiona sau nu pe catalan.

FC Barcelona i-a invins, miercuri, pe danezii de la FC Copenhaga in Liga Campionilor, cu scorul de 2-0.