Gica Hagi a fost prezentat oficial la Galatasaray in cursul zilei de vineri, fostul international roman fiind asteptat de suporteri si de multi jurnalisti. "Vreau sa fac mai mult decat am facut in primul mandat. Este o mare provocare pentru mine. Sper ca la anul sa fiu tot aici in fata voastra si sa jucam in Europa", a declarat "Regele" in cadrul unei conferinte de presa.

"Bine v-am regasit pe toti, imi face placere sa va revad. Faptul ca sunteti multi aici, inseamna ca am facut ceva pentru acest club. Am venit la Galatasaray intr-un moment dificil, dar am ales sa antrenez o echipa mare, poate cea mai buna din Turcia. Este o mare provocare pentru mine.

Daca nu credeam ca echipa are potential, nu veneam. Sper sa fac mai mult decat am facut prima oara aici. In al doilea sper sa am norocul sa joc in cupele europene, data trecuta nu am avut acest noroc. Sper ca la anul sa fiu tot aici in fata voastra si sa jucam in Europa.

Despre meciul cu Fenerbahce

Sper sa fiu inspirat in alegerea jucatorilor pentru meciul cu Fenerbahce. Mergem sa ne batem, suntem Galatasaray. Nu am venit insa pentru un meci, este unul foarte important, un derbi, dar vreau sa fac o echipa competitiva. Fiecare disputa este importanta, sunt constient ca va fi greu pe Sukru Saracoglu. Mergem sa castigam, asta e clar.

Vrea sa cunoasca cat mai repede echipa

"Trebuie ca in doua zile, eu si secundul Tugay, sa cunoastem jucatorii si imi doresc sa fiu inspirat in alegerea primului "11" pentru meciul cu Fener. Suntem Galata si trebuie sa facem totul foarte bine. Vor fi trei puncte puse in joc şi e important sa le luam. Pentru Galata este important mereu sa castige".

Si-a propus sa realizeze o formatie competitiva

"Filosofia mea este una singura. Sa lucrez si sa creez un colectiv foarte bun, dar un colectiv format din jucatori valorosi. Cred mult in jucatori, insa totul trebuie pus in slujba echipei. Echipa castiga meciurile sau campionatul, dar jucatorul face diferenta. In bine sau in rau. Important este sa avem un spirit de grup foarte solid, foarte puternic, care sa munceasca bine, cu placere, si sa dea randament".

Presiunea va fi una imensa

"Presiunea este foarte mare, pentru ca nu este usor sa fii numarul unu. Sper sa fiu inspirat si sa avem performante. Hagi munceste, lasa ceva". In Romania nu am vrut sa preiau o echipa din mers, dar la Galatasaray a fost altceva. Aici este ca si casa mea, iar in plus ofertele din afara nu vin atat de usor.

Fotbalistii romani au usa deschisa

"Toate momentele in viata sunt importante. Nu stiu daca dupa 30 de ani pot sa spun ca acesta este cel mai important. Vreau intai sa vad ce jucatori am la dispozitie, cat de bun este lotul si de-abia apoi voi putea vorbi de transferuri si de eventuali jucatori din tara.

Nu a discutat cu Mutu

"Galatasaray este un club foarte important pentru mine, de ziua baiatului meu (nr. Ianis - 12 ani) sunt aici. Nu am discutat nimic cu Mutu, intai trebuie sa cunosc jucatorii pe care ii am la dispozitie".

Turcia, a doua casa

"Cand sunt in Romania spuneti ca sunt mai iubit in Turcia, aici sunt ca si acasa, pentru mine este acelasi lucru. Am venit cu mare placere, chiar daca va fi greu. Voi munci si vom vedea ce se va intampla. Sunt educat in spiritul sportului de sus si pana jos si nu pot sa vorbesc inainte de a incepe munca. Rezultatele sunt cele care vorbesc", a declarat Gheorghe Hagi intr-o conferinta de presa.

Galata l-a ales pentru ca era "din interiorul clubului"

"Am avut foarte multe nume propuse pentru banca tehnica. Am ales doar optiunile care sa fie din interiorul clubului, iar acestea au fost Fatih Terim si Gica Hagi. I-am facut prima oferta lui Terim pentru ca stie foarte multi jucatori pe care i-a avut si la echipa nationala" - Yigit Sardan (vicepresedinte Galatasaray).

"Avem obiectivul de a depasi aceasta situatie grea. Sper ca impreuna cu Hagi sa facem o treaba buna"- Tugay Kerimoglu, antrenor secund.

Conform oficialilor turci, Gica Hagi va fi director tehnic, iar Tugay Kerimoglu va fi antrenorul secund al echipei.

Partida Fenerbahce - Galatasaray se va disputa, duminica, de la ora 19.00, urmand sa fie in direct pe Digisport Plus.