Relatia subreda cu Alex Ferguson, anuntarea neprelungirii contractului cu Manchester United si scandalul legat de inselarea sotiei sale l-au pus in umbra pe Wayne Rooney. Asta nu este insa tot, pentru ca de curand a aparut un nou episod: agentul fotbalistului (Paul Stretford) este implicat in afaceri bazate pe santaj, minciuni, gangsteri si amenintari, informeaza The Sun.

Wayne Rooney Foto: Reuters

Imaginea lui Ronney sufera: firme importante au renuntat la imaginea lui din cauza scandalului sexual, iar pretentiile salariale ii ingreuneaza gasirea unui echipe. Fotbalistul a cerut 14 milioane de euro pe stagiune de la Real Madrid, scrie cotidianul Marca.

Cel mai recent scandal care vizeaza imaginea lui Rooney se leaga de controversatul Paul Stretford (agentul sau) care este implicat in afaceri ilegale, conform The Sun. Stretford profita de pozitia pe care o are pentru a se imbogati, el fiind implicat in afaceri precum: santaje, minciuni, gangsteri sau amenintari, acestea fiind dezvaluite cu amanuntul de jurnalistul de investigatie John Sweeney care a scris o carte intitulata “Rooney’s Gold”.

Paul Stretford, personaj mai mult decat controversat

Povestea incepe in 2002 cand tanarul Rooney de numai 17 ani a renuntat la agentul sau, Peter McIntosh si a spus “da” agentului Paul Stretford, care lucra la “Proactive”. Intamplarea a facut ca un cunoscut promotor in box, John Hyland, sa preia afacerile fostului agent al jucatorului, insa fara drept asupra lui Rooney. Vazand ca a pierdut “comoara” Hyland l-a chemat pe Stretford la o intalnire despre fotbalist, intr-un hotel, in data de 13 noiembrie 2002. Acesta a venit insotit de Tommy Adams (un cunoscut traficant de droguri care tocmai iesise din inchisoare dupa 7 ani).

Hyland insa nu a renuntat la “Rooney” si a mai stabilit o intalnire cu actualul agent al atacantului Angliei, un an mai tarziu, pe 4 iunie 2003. Hyland nu a venit, dar l-a trimis pe omul sau de incredere, Dave Lockwood. Acesta a facut presiuni ca Stretford sa renunte la jumatate din drepturile asupra lui Wayne.

Ce a urmat nu e greu de inchipuit. Hyland a dat cu pumnul in masa si a inceput sa tipe, iar Stretford s-a speriat. Toata scena a fost filmata, deoarece agentul lui Rooney s-a gandit la urmari si a angajat o firma de securitate care a instalat o camera ascunsa. Rezultatul a fost urmatorul: politia i-a arestat pe Hyland si fratii Bacon pentru incercarea de a obtine bani sub amenintari.

Povestea nu se incheie aici. Nici Stratford nu a scapat "curat" deoarece tatal lui Rooney a descoperit ca agentul a inceput sa-l reprezinte pe jucator ilegal, contractul cu McIntosh neincheindu-se.

Federatia engleza l-a acuzat pe Paul Stretford de incalcarea normelor impresarilor, in iulie 2008. Acesta a fost gasit vinovat primind o amenda de 300.000 de lire sterline si fiind suspendat pe o perioada de 18 luni.

Toate detaliile se gaseasc in cartea jurnalistului John Sweeney, “Rooney’s Gold”.

Sir Alex Ferguson, tehnicianul celor de la Manchester United, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Wayne Rooney, atacantul Diavolilor, vrea sa plece de pe Old Trafford.