Echipa nationala de minifotbal a Romaniei a castigat primul turneu european de minifotbal. La turneul organizat la Bratislava in perioda 16-18 octombrie a.c. au participat pe langa selectionata Romaniei, reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia, informeaza printr-un comunicat Asociatia Roama de Minifotbal.

Nationala de minifotbal a RomanieiFoto: ARM

La turneu au participat 11 echipe din Slovacia, Austria, Cehia, Ungaria, carora li s-a adaugat tanara reprezentanta a Romaniei. Tanara nu neaparat datorita varstei celor selectionati, cat datorita faptului ca aceasta este prima ocazie cand a fost formata o nationala a minifotbalului romanesc. Tricolorii au reusit sa impresioneze la Bratislava nu numai prin rezultate - cinci victorii convingatoare din cinci meciuri disputate, si un golaveraj general de 24-2, ci mai ales prin calitatea fotbalului prestat. Dupa rezultatele din grupa de 5-0, 5-0 si 3-1, reprezentanta Romaniei a intanlit in semifinale echipa Cehiei de care a trecut cu scorul de 3-1, pentru ca finala jucata in fata Slovaciei, pe teren propriu, si castigata cu 8-0 sa reprezinte elementul de deplina bucurie pentru cei care au jucat pentru prima data sub culorile nationale.

Sportul romanesc a inregistrat un important succes la Bratislava, unde reprezentativa de minifotbal a Romaniei a castigat, intr-o maniera impresionanta, turneul international desfasurat in capitala Slovaciei.

"Este pentru prima data cand minifotbalul romanesc este reprezentat, la nivel de echipa nationala, intr-un turneu in strainatate", a declarat Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal. "Succesul repurtat in compania unor echipe valoroase, cum sunt nationalele de minifotbal ale Slovaciei si Cehiei, dovedeste valoarea ridicata a minifotbalului romanesc si ne indreptateste sa speram la rezultate foarte bune si in anul viitor, dar si de a aduce satisfactie iubitorilor de minifotbal din Romania", a adaugat Burleanu.

"Am reusit aproape peste noapte sa legam o echipa unita, care a aparut pe teren, in toate meciurile, ca un grup omogen", a remarcat, la finalul turneului, primul antrenor al unei reprezentative romanesti de minifotbal, Tiberiu Lajos. "Desi am avut 12 jucatori de la 12 echipe diferite, am creat faze de mare spectacol, la capatul carora am avut finalizari de exceptie. Aproape toate golurile noastre au fost marcate dupa combinatii de mare frumusete, si acest lucru ma bucura pentru ca am dovedit nu numai valoare tehnica individuala, ci si un spirit de echipa care a fost aplaudat la scena deschisa de spectatorii slovaci", a adaugat Tiberiu Lajos.

Primul capitan din istoria nationalei minifotbalului romanesc, ieseanul Cornel Matcaboja, a avut, si el, cuvinte de lauda la adresa echipei: "In cinci meciuri, am primit doar doua goluri, si asta este meritul intregii echipe care a alergat foarte mult pe teren." Atacantul Dumitru Claudiu, oltean din Targu Jiu care joaca in campionatul timisorean si care a fost, in Slovacia, cel mai prolific marcator, a spus, si el: "Noi, practic, nu ne cunosteam unul pe altul. Faptul ca am reusit faze de spectacol a tinut de dorinta fiecaruia dintre noi ca echipa nationala sa castige." De aceeasi parere a fost si zalauanul Gabor Gabor, al carui joc curat si combinativ a desfacut multe aparari adverse: "Ce m-a impresionat a fost rapiditatea cu care ne-am imprietenit in aceasta echipa" practic azi ne-am vazut pentru prima oara, iar maine am pasat si am combinat de parca ne cunosteam de o viata."

Turneul de la Bratislava este un prim pas pe calea dezvoltarii minifotbalului la nivel european, mai ales ca acest sport tinde sa devina o componenta principala a activitatii amatorilor din cele mai multe tari europene. "Noi speram ca in primavara, Romania sa gazduiasca un astfel de turneu unde vom invita si reprezentantele din Grecia, Moldova, Croatia, Cipru si Bulgaria, in ideea de a testa iarasi formatia Romaniei si de a crea premisele pentru organizarea unui campionat european de minifotbal", a spus presedintele ARM, Razvan Burleanu.

"Faptul ca am debutat cu dreptul intr-o competitie internationala, faptul ca am invins extrem de clar nationalele Cehiei si Slovaciei si mai ales bucuria de a vedea ca baietii care au fost selectionati au format aproape imediat o echipa in adevaratul sens al cuvantului, ne fac sa credem ca minifotbalul romanesc va juca, intr-un viitor deloc indepartat, o finala de campionat european". "Asociatia Romana de Minifotbal, la nivel organizatoric, face eforturi mari pentru dezvoltarea acestui sport si pe calea aceasta multumesc tututor celor care ne-au sprijinit pana acum si care pot fi la fel de mandri de succesul Romaniei in turneul european de la Bratislava", a adaugat acelasi Razvan Burleanu.

Click aici pentru a vedea cateva meciuri disputate de Romania la turneul european!