S-au intalnit de 122 de ori de-a lungul istoriei, palmaresul fiindu-le favorabil cainilor: 43-34 (45 de remize), iar de fiecare data disputele au fost unele cu grad ridicat de risc. Dinamo si Steaua vor bifa, duminica seara, inca un meci al marilor orgolii, disputa din Stefan cel Mare urmand sa fie in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 20:30.

Dinamo - Steaua Foto: Colaj foto

Dupa 122 de meciuri jucate, Dinamo conduce la capitolul victorii, cainii bifand 43 de-a lungul timpului. Steaua a castigat de 34 de ori, in timp ce 45 de dispute s-au terminat la egalitate.

Dinamo conduce si la golaveraj, 164-162.

In Stefan cel Mare, Dinamo a invins de 25 de ori, Steaua de 13, iar 23 de meciuri s-au incheiat la egalitate.

Prima partida: Pe 21 noiembrie 1948, Dinamo a dispus cu 1-0, in deplasare, de CSCA. Interesant este faptul ca ros-albastrii au obtinut primul succes pe 6 mai 1951, scor 2-1, la derbiul cu numarul cinci.

Dinamo, neinvinsa de 5 partide

Cainii se pot lauda cu faptul ca nu au fost invinsi in ultimele 5 partide contra marelui rival. Mai mult decat atat, Dinamo s-a impus in ambele meciuri din sezonul trecut: a fost 1-0 (in Ghencea pe 30 august 2009) si 2-0 (pe 17 martie 2010 in Stefan cel Mare).

Pe 24 noiembrie 2007 s-a consemnat ultimul succes al Stelei in fata lui Dinamo, 1-0 in Ghencea. De asemenea, formatia din Bulevardul Ghencea a castigat ultima oara in Stefan cel Mare pe 22 august 2004, scor 1-0.

Avantaj Steaua la titluri

Condusa in partidele directe, Steaua recupereaza cand vine vorba de titlurile de campioana, scorul fiind de 23-18 in favoarea ros-albastrilor.

Partida cu cele mai multe goluri a fost consemnata pe 1.10.1951, atunci cand Dinamo a dispus de Steaua cu 6-2. Cel mai mare succes al cainilor a fost 6-2, in timp ce Steaua s-a impus cu 5-0 pe 4.04.1998.

Situatia in clasament

Steaua se afla pe locul 4, cu 18 puncte acumulate, in timp ce Dinamo se gaseste pe 7, cu 14 puncte.

Echipe probabile:

Dinamo: Dolha - Rubio, Garat, Moti, Bordeanu - Torje, Margaritescu, N'Doye, Adrian Cristea - M.Niculae, Liviu Ganea

Steaua: Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Apostol, Ricardo - Nicolita, Stancu, Tanase - Bilasco.

"E primul meci cu casa inchisa. De cand ne doream asta! Avem deja un argument si trebuie sa ne schimbam si sa le dam suporterilor nostri un meci bun si cele trei puncte. Cred ca astea sunt cele mai importante. Noi o sa ne exprimam la posibilitati maxime pentru ca trebuie sa trecem peste perioada mai putin fericita din ultima luna" - Ioan Andone.

"Toata lumea este constienta de ceea ce inseamna acest derbi de traditie si cu totii ne dorim un rezultat pozitiv, iar cele trei puncte sunt foarte importante pentru noi. Intalnim un adversar puternic, Dinamo e o echipa foarte buna si indiferent de pozitia din clasament sau de jocurile mai slabe pe care le-au facut in ultima vreme, sunt sigur ca vor avea o prestatie foarte buna" - Marius Lacatus.