Conform cotidianului Politika (citat de AFP), doi capi ai lumii interlope din Serbia s-ar afla in spatele haosului creat de suporterii din tara vecina la partida Italia - Serbia, contand pentru preliminariile Euro 2012. Cele doua personaje fugare au cheltuit peste 200.000 de euro pentru ca huliganii sa aiba toate conditiile necesare realizarii unui adevarat "razboi" in tribune.

Ivan Bogdanov, liderul sarbilor la GenovaFoto: Reuters

"Mai mult de 200.000 de euro au fost platiti catre 60 de huligani cu scopul clar de a crea haos la partida dintre Italia si Serbia. Banii au fost folositi pentru achizionarea echipamentelor necesare unui asemenea episod", se precizeaza in Politika, citand surse de incredere.

Conform jurnalistilor sarbi, cei doi interlopi sunt implicati unul in in mafia drogurilor si a spalarii de bani, iar celalalt este liderul unei organizatii criminale care mai are la activ si nenumarate jafuri.

"Interesul celor doi a fost acela de a crea haos in tara cu ajutorul unei partide de fotbal, iar o asemenea ocazie (un meci important cu Italia in deplasare) nu putea fi ratata", se mai precizeaza in Politika.

Politia din Serbia a deschis o ampla ancheta in legatura cu cele intamplate la Genova, oamenii legii chestionand si oficiali ai Federatiei de Fotbal in legatura cu situatia incordata existenta la echipa nationala.

17 huligani au fost arestati de catre Politia Italiana cu ocazia meciului dintre Italia si Serbia (intrerupt dupa doar cateva minute de joc). De asemenea, au existat si 16 raniti (au necesitat spitalizare, iar printre ei au fost si doi politisti).

Ivica Dacic, ministrul de interne al Serbiei, a promis ca adevarul va iesi la iveala cat mai repede cu putinta. Serbia a intensificat, in ultima perioada, lupta impotriva crimei organizate in incercarea de a indeplini conditiile de aderare la Uniunea Europeana.