Oficialii circuitului masculin de tenis ar putea in sfarsit sa le faca pe plac jucatorilor si sa micsoreze calendarul ATP. Dupa ce tenismenii de top s-au plans in dese randuri ca sezonul este prea lung si nu au timp de recuperare, oficialii ATP se gandesc serios sa aduca modificari calendarului pentru a scurta sezonul cu 3 saptamani, insa abia din 2012.

Rafael Nadal, locul 1 in clasamentul ATPFoto: Reuters

Oficialii ATP Tour au declarat ca sunt in cautarea unei "solutii semnificative" pentru a micsora sezonul de 11 luni, dandu-le astfel posibilitatea jucatorilor sa se refaca dupa eventualele accidentari, dar in special sa evite suprasolicitarea.

Dupa ce in urma cu putin timp liderul mondial, Rafael Nadal, a cerut inca o data revizuirea calendarului, ATP a emis un comunicat prin care le da sperante tenismenilor. "Studiem intens calendarul pentru a vedea daca exista o solutie semnificativa pentru a mari perioada de repaus a jucatorilor dupa incheierea sezonului, pentru a le oferi acestora mai mult timp de odihna. Problema duratei sezonului e prezenta de mult timp si nu exista o rezolvare imediata, dar noi suntem determinati sa o luam in cosiderare. Pastrarea si extinderea carierelor jucatorilor de top este importanta pentru binele pe termen lung a acestui sport", a declarat purtatorul de cuvant ATP, citat de Reuters.

Consiliul ATP se va intruni luna viitoare, in timpul Turneului Campionilor de la Londra pentru a vota calendarul pentru 2012 si 2013. "Calendarul pentru 2011 a fost deja aprobat si este in esenta acelasi cu cel de anul acesta", a adaugat oficialul ATP.