Problemele clubului Liverpool sunt departe de a se fi rezolvat. Dupa doar cateva ore de la decizia Inaltei Curti care a decis ca patronii Tom Hicks si George Gillett nu au "absolut niciun drept pentru a se opune vanzarii", cei doi milionari americani au anuntat, in cadrul intrunirii Consiliului de Administratie, ca au obtinut un ordin de restrictie pentru a impiedica vanzarea clubului.

FC LiverpoolFoto: HotNews.ro

Potrivit celor doi oameni de afacere americani, o instanta din Texas a acordat un ordin de restrictie temporar pentru a opri vanzarea clubului Liverpool. Consiliul de Administratie al Liverpool considera actiunea celor doi patroni drept "nejustificata si daunatoare" si anunta ca va actiona "cat de repede posibil pentru ca ordinul de restrictie sa fie anulat".

"In urma incheierii cu succes a procedurilor Inaltei Curti, Consiliul de Administratie al Kop Football si Kop Holdings s-a intalnit pentru a incheia vanzarea Liverpool FC catre New England Sports Ventures. Din pacate, insa, Thomas Hicks si George Gillett au obtinut un ordin de restrictie temporar de la Curtea Districtuala Texas impotriva directorilor independenti, Royal Bank of Scotland PLC si NESV (New England Sports Ventures), pentru a impiedica incheierea tranzactiei", se arata in comunicatul celor de la Liverpool.

Cei doi oameni de afaceri americani, Hicks si Gillett, cer si daune de 1,6 miliarde de dolari, sustinand ca sunt victimele unei "escrocherii epice".​

Consiliul de Administratie al Liverpool trebuie sa rezolve cat mai repede problema, deoarece are termen pana in 15 octombrie pentru a plati datoria catre Royal Bank of Scotland, in caz contrar, clubul urmand a intra in administratia statului si echipa va fi penalizata cu 9 puncte.