Desi miercuri presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anuntat ca Andrei Cristea nu va fi suspendat de catre Comisia de Disciplina a LPF pentru cartonasul rosu primit in meciul cu Otelul Galati, joi, Comisia Ligii a hotarat suspendarea atacantului dinamovist pentru o etapa, astfel ca acesta va rata derby-ul cu Steaua, de duminica.

Andrei Cristea va pleca de la Dinamo Foto: Agerpres

Andrei Cristea a primit direct cartonasul rosu in meciul etapei trecute, dupa ce l-a lovit pe Cornel Rapa. Comisia de Disciplina l-a audiat miercuri pe atacant si a hotarat anularea cartonasului. "Comisia de Disciplina a decis sa nu acorde nicio etapa de suspendare lui Andrei Cristea. In urma probelor administrate la dosar, nu s-a putut face dovada vinovatiei lui Andrei Cristea in finalul meciului cu Otelul. Comisia a solicitat si parerea jucatorului Rapa, dar acesta a furnizat declaratii contradictorii si nu au putut fi luate in seama", a declarat o sursa din cadrul LPF pentru Mediafax.

"De asemenea, in raportul de arbitraj, centralul Cristian Balaj a notat ca incidentul dintre Cristea si Rapa a avut loc intr-un moment in care el era cu spatele si ca decizia a fost luata sub rezerva expertizei video a CCA. Dar CCA nu a efectuat pana in acest moment expertiza si nici pe caseta video vizionata la Comisie nu s-a putut vedea lovitura aplicata de Andrei Cristea", a adaugat sursa mai sus citata.

Joi, insa, Dumitru Dragoimir a declarat ca a fost informat gresit si ca decizia Comisiei de Disciplina nu a fost una definitiva.

Comisia LPF s-a intrunit din nou joi, a reanalizat cazul lui Cristea si a decis suspendarea acestuia pentru o etapa: "In baza art.99, coroborat cu art.110, alin.1 si 123, alin. 2 si 4 din RD, Comisia de disciplina constata ca, din probele administrate in cauza, nu rezulta vinovatia jucatorului Cristea Andrei in incidentul pentru care a fost eliminat. In consecinta, jucatorul va executa o singura etapa de suspendare, conform art.18.4 din RD" se arata in comunicatul LPF.

Dinamo va primi pe teren propriu vizita Stelei, in cea de-a zecea etapa a Ligii 1, duminica, de la ora 20:30.