Una calda si una rece pentru atacantul David Villa. Jucatorul Barcelonei a intrat in istorie marti seara, marcand al 44-lea sau gol pentru nationala Spaniei si devenind, alaturi de Raul, cel mai bun marcator al "La Roja". Villa a parasit insa terenul accidentat la genunchi si este incert pentru meciul Barcelonei cu fosta sa echipa, Valencia.

David Villa, golgeterul nationalei SpanieiFoto: Reuters

Spania a invins marti seara selectionata Scotiei, scor 3-2, in preliminariile pentru EURO 2012. David Villa a deschis scorul pe Hampden Park, inscriind din penalty cel de-al 44-lea sau gol pentru nationala Spaniei. "Stiam de mult ca voi ajunge sa marchez acest gol daca nu voi fi afectat de vreo leziune. Vreau sa inscriu mult mai multe goluri pentru ca voi mai face parte multi ani de-acum inainte din nationala", a declarat Villa.

Primul gol al lui Villa pentru "La Roja" a fost inscris in partida cu Slovacia din 16 noiembrie 2005, iar dupa cinci ani "El Guaje" a ajuns la cota 44. Villa a reusit aceasta performanta in 70 de partide jucate, avand o medie de 0,63, in timp ce Raul a marcat de 44 de ori pentru Spania in 97 de partide, avand o medie de 0,43.

Acesta nu este singurul record al lui Villa de la nationala. La Mondialul din Africa de Sud, atacantul a punctat de cinci ori, devenind cel mai bun marcator al Spaniei din istoria Cupei Mondiale, cu un total de opt reusite.

Numarul golurilor marcate de Villa variaza de la 44 la 45 deoarece in iunie 2009, "El Guaje" a fost creditat cu un gol in meciul Spaniei in amicalul cu Polonia, insa mai tarziu numele marcatorului a fost schimbat, stabilindu-se ca Wojtkowiak a inscris in proprie poarta.

David Villa poate ajunge la cota 45 de goluri la urmatorul meci al nationalei Spaniei, un amical impotriva Portugaliei in 17 noiembrie.