Agresivitatea suporterilor sarbi si-a facut din nou simtita prezenta pe un stadion de fotbal. Meciul dintre Italia si Serbia, din Grupa C a preliminariilor pentru EURO 2012, a fost suspendat dupa doar sase minute, in urma incidentelor provocate de suporterii sarbi, care au aruncat in teren si spre sustinatorii italieni cu petarde si fumigene.

Foto:

Incidentele provocate de suporterii sarbi au inceput inca dinaintea meciului, autobuzul nationalei Serbiei fiind atacat cu o fumigena. Suporterii l-au agresat pe Vladimir Stojkovic, portarul nationalei Serbiei, care ulterior a fost retras din echipa de start.

Potrivit presei din Serbia, incidentele au legatura cu rivalitatea dintre cluburile sarbe. Atacurile asupra lui Stojkovic fac parte dintr-o campanie organizata dinainte. Fost jucator la Steaua Rosie Belgrad, Stojkovic a fost tinta atacurilor fostului sau club, dupa ce a ales sa joace sub forma de imprumut la rivala Partizan.

"Toata Europa a vazut dizgratia si rusinea adusa de fanii sarbi care ne-au tinut sub asediu la hotel timp de doua zile", a declarat Tomislav Karadzic, presedintele Federatiei sarbe de fotbal.

Jucatorii au iesit pe teren la 20:50, insa au fost trimisi rapid inapoi la vestiare, politistii incercand sa-i calmeze pe sarbii furiosi ca fanii italieni scandau obscenitati la adresa lor. Jucatorii sarbi s-au reintors pe teren dupa 35 de minute, iar capitanul Dejan Stankovic, vizibil enervat, a daramat un microfon al unui reporter ce incerca sa ii vorbeasca.

In cele din urma meciul de la Genova a inceput, nu inainte ca fanii italieni sa huiduie imnul Serbiei. Dupa doar sase minute insa, torte au fost aruncate din sectorul suporterilor sarbi pe teren si inspre tribuna italienilor. Arbitrul scotian Craig Thompson a trimis jucatorii la vestiare, meciul urmand a fi reluat dupa 40 de minute, insa la reluarea partidei inspre poarta italianului Viviano a fost aruncata o noua torta, iar meciul a fost intrerupt definitiv.

"Este o mare dezamagire, e o mare amaraciune. Terenul era plin de tineri cu atat de mult entuziasm. Am vorbit cu sarbii inainte de meci, si ne-au spus ca scopul suporterilor lor era sa intrerupa meciul", a declarat selectionerul Italiei, Cesare Prandelli.

UEFA va decide acum ce sanctiuni aplica nationalei Serbiei si cel mai probabil Italia va castiga meciul cu 3-0 la masa verde. "Noi nu vom cere nimic. Reprezentantul UEFA va relata ceea ce s-a intamplat, iar forul european va decide ce sa faca", a mentionat Demetrio Albertini, vicepresedintele Federatiei Italiene de Fotbal.

Potrivit presei in Italia, in urma ciocnirilor dintre politisti si suporterii sarbi, 13 persoane au fost ranite.

Vezi aici incidentele provocate de suporterii sarbi: