Echipa de tineret a Romaniei a ratat calificarea la Euro 2011, tricolorii fiind eliminati dupa ce au incheiat la egalitate, scor 0-0, returul cu Anglia (in prima mansa a fost 2-1 pentru britanici). Pentru echipa lui Emil Sandoi ramane doar satisfactia de a fi jucat de la egal la egal cu una dintre marile puteri ale Europei.

Tricolorii au incercat in zadar sa sparga zidul construit de englezi in fata portii lui Fielding, Torje, Sburlea si Alexe intrecandu-se in ratari.

Datele problemei s-au schimbat in a doua repriza, una in care echipa lui Sandoi a atacat steril, englezii aparandu-se supranumeric.

S-a incheiat 0-0, Anglia merge la Euro 2011, in timp ce tricolorii mici au ratat inca o calificare pe ultima suta de metri.

"Un rezultat dureros si nedrept. Golul primit in Anglia a fost dintr-un fault clar la Gaman. La 1-1 in deplasare, eram calificati in acest moment. Este greu sa-mi gasesc cuvintele, cred ca ne-am ridicat la valoarea adversarului. Ne-a lipsit finalizarea, am avut accidentari exact acolo unde aveam nevoie, in atac" - Emil Sandoi (tvr1).

"Mingea nu a vrut sa intre in poarta. Este o tristete enorma, era o sansa mare pentru noi. Anglia nu a fost peste noi, au avut mai mult noroc" - Florin Gardos (tvr1).

"Am dominat jocul, am fost peste Anglia, dar asta este fotbalul. Pacat ca nu am mentinut acel 1-1 in deplasare. Ii felicit pe jucatorii echipei de tineret, au avut caracter. Vor fi jucatori care vor face pasul catre echipa mare. Aceasta generatie merita o calificare. Trebuie sa dinamizam campionatul, politicul trebuie sa inteleaga ca nu mai merge fara infrastructura" - Mircea Sandu (tvr1).

Echipe

Romania: Lung - Ripa, Papp, Gaman, Barboianu - Gardos - Hora, Bicfalvi, Torje - Alexe, Sburlea

Rezerve: Lungu, Chiriches, Rusescu, Ilie, Neagu, Andrei Ionescu, Gangioveanu

Anglia: Fielding - Mancienne, Jones, Smalling, Bertrand - Cleverly, Muamba Henderson, Rose - Sturridge, Welbeck

Rezerve: Loach, Lansbury, Kelly, Cork, Walker, Trippier, Delfouneso