Romania este penultima in grupa de calificare la Euro 2012, echipa nationala fiind doar in fata nationalei Luxemburgului. Cu toate acestea, Razvan Lucescu este increzator in sansele de calificare ale tricolorilor, selectionerul mizand pe 18 puncte intr-o grupa care in mod normal va fi castigata de Franta.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Dupa trei partide, Romania are doar doua puncte, obtinute dupa remize cu Albania si Belarus. Calculele selectionerului (conform prosport) sunt insa simple, tricolorii asteptandu-se sa termine grupa de calificare cu 18 puncte.

Planul lui Razvan Lucescu este urmatorul: Romania isi mai poate "permite" (pana la finalul preliminariilor) doar o singura infrangere, iar aceasta impotriva Frantei (echipa care in mod normal va castiga grupa si se va impune pe propriul teren cu Bosnia).

Tricolorii ar mai putea sa piarda puncte in deplasarea din Bosnia, acolo de unde ar trebui sa plece cel putin cu o remiza. Apoi, pentru prima reprezentativa ar urma victorii in deplasarile din Luxemburg (plus pe propriul teren) si Albania. Pe langa acestea, tricolorii trebuie sa treaca de Bosnia si de Belarus pe propriul teren (anul viitor).

In aceste conditii, Romania ar ajunge la cota 18 puncte, performanta care le-ar asigura tricolorilor locul la baraj.

"Meciul cu Franta nu ne-a scos deloc din lupta pentru calificare. Ne vom lupta cu Bosnia pentru locul doi" - Razvan Lucescu.

Clasament Grupa D:

1. Franta 3 2 0 1 4-1 6 puncte

2. Albania 3 1 2 0 3-2 5

3. Belarus 3 1 2 0 1-0 5

4. Bosnia 3 1 1 1 4-2 4

5. Romania 3 0 2 1 1-3 2

6. Luxemburg 3 0 1 2 0-4 1.