Nationala Romaniei a inregistrat primul esec din Grupa D a preliminariilor pentru EURO 2012, fiind invinsa in zece minute de echipa Frantei, scor 2-0. Tricolorii au tinut piept cu indarjire francezilor lui Laurent Blanc, dar o greseala a arbitrului asistent, care nu a aratat ofsaid la Remy, a dus la deschiderea scorului. "Cocosii" au mai marcat o data, in prelungiri, prin Gourcuff, si urca pe primul loc in grupa.

Foto:

Tricolorii au fost aproape de al treilea egal consecutiv in preliminariile pentru EURO 2012, insa francezii au fost cei care au zambit la final, dupa golurile lui Remy si Gourcuff.

In fata a 79.300 de suporteri, francezii au dominat clar prima repriza, "sufocand" careul tricolorilor. Chivu si compania au inchis bine spatiile catre poarta lui Pantilimon, insa elevii lui Lucescu nu prea au contat in atac.

Dupa pauza, tricolorii au aratat o alta fata. Lucescu "l-a aruncat" in teren pe Deac si schimbarea s-a dovedit a fi inspirata, fostul jucator al CFR-ului initiand un contra-atac ce s-a incheiat cu o ratare a lui Florescu (min. 47). Pantilimon este incercat de suturile lui Nasri si Benzema, insa interventiile foarte bune ale portarului nationalei pastreaza scorul egal 0-0, dupa o ora de joc.

Cea mai mare ratare a tricolorilor a venit in minutul 71, Sapunaru trimitand din sapte metri in bara, o centrare venita de la Marica. Momentele bune de joc ale romanilor s-au incheiat insa brusc, atunci cand Remy a inscris din ofsaid (min. 83). Increderea francezilor a crescut si au mai punctat o data, in ultimul minut de prelungire, atunci cand Payet a driblat defensiva tricolorilor in partea dreapta, a intors la Gourcuff, care a stabilit scorul final! Franta - Romania 2-0!

Echipe de start:

Romania (antrenor Razvan Lucescu): Pantilimon, Sapunaru, Tamas, Chivu, Rat, Cocis, Florescu, Radoi, Zicu, Niculae, Stancu

Rezerve: Lobont, Maftei, Marica, Radu, Roman, Bilasco, Deac

Franta (antrenor Laurent Blanc): Lloris, Reveillere, Rami, Mexes, Clichy, M'Vila, Alou Diarra, Valbuena, Nasri, Malouda, Benzema

Rezerve: Mandanda, Sakho, Lassana Diarra, Remy, Gourcuff, Hoarau, Payet

Arbitri: Pedro Proenca (Portugalia), Tiago Trigo (Portugalia), Ricardo Santos (Portugalia); Joao Ferreira (Portugalia)

Clasament Grupa D:

1. Franta 6 puncte

2. Albania 5 puncte

3. Belarus 5 puncte

4. Bosnia-HerTegovina 4 puncte

5. Romania 2 puncte

6. Luxemburg 1 punct