Consiliul administrativ al clubului englez Liverpool a ajuns la un acord in aceasta saptamana cu firma New England Sports Ventures pentru preluarea clubului, insa actualii patroni, americanii Tom Hicks si George Gillett, se opun vanzarii, dorind mai multi bani. Daca preluarea clubului nu va avea loc saptamana viitoare, Liverpool va intra in administrarea statului si va fi penalizata cu 9 puncte.

FC LiverpoolFoto: HotNews.ro

Liverpool are o datorie de 370 de milioane de euro catre Royal Bank of Scotland si are termen pana pe 15 octombrie sa o achite. In caz contrar, clubul englez va intra in administrarea statului si va fi penalizat cu 9 puncte, ceea ce i-ar duce pe "Cormorani" pe ultimul loc in clasamentul din Premier League, cu -3 puncte.

"Da, e posibila intrarea in administrare. De aceea este important ca decizia finala sa fie luata marti. Vom merge in instanta sa clarificam pozitia noastra fata de vanzarea clubului, si trebuie sa castigam. Vom castiga. Intrarea in administrarea statului trebuie sa fie evitata cu orice pret, deoarece impactul negativ ar fi catastrofic", a declarat pentru Daily Telegraph directorul de la Liverpool, Martin Broughton.

Exista un precedent in Premier League, sezonul trecut cei de la Portsmouth intrand in administrarea statului din cauza datoriilor prea mari.