Echipa nationala a Romaniei este inca in cautarea primei victorii in preliminariile pentru EURO 2012, dupa ce in primele doua partide din Grupa D a obtinut doua remize, cu Albania (1-1) si Belarus (0-0). Tricolorii intalnesc sambata o echipa a Frantei aflata in plina reconstructie, dar determinata sa obtina toate cele trei puncte pe Stade de France, in fata a 80.000 de spectatori.

Franta - Romania, in preliminariile CE 2012Foto: captura fifa.com

Romania nu a avut un start pe placul suporterilor, obtinand doar 2 puncte din meciurile cu Albania si Belarus, situandu-se astfel pe locul al cincilea in grupa D, in fata echipei din Luxemburg.

"Ne-am antrenat cu gandul la victorie. Nu ne gandim niciodata la infrangere. Vreau sa castigam", a declarat selectionerul Romaniei. Razvan Lucescu si-a antrenat elevii doar cu gandul la victorie, iar sambata va fi momentul adevarului. Desi nu este o partida decisiva pentru calificare, rezultatul meciului cu Franta va conta mult pentru mentalitatea tricolorilor.

Surprizele lui Lucescu pentru adversara de sambata sunt Iulian Apostol, dar si revenirile in echipa ale lui Ianis Zicu (dupa trei ani) si Stefan Radu (dupa doi ani). "Franta este o echipa foarte puternica, o forta. Vom incerca sa atacam si sa punem presiune pe ei. Vrem sa plecam fericiti si vom face tot ceea ce putem pentru asta", a declarat Ciprian Marica.

Franta a avut un inceput prost in campania pentru Euro 2012: invinsa pe teren propriu de Belarus, dar a dat semne de revenire in meciul urmator, invingand Bosnia cu 2-0. Jucatori cheie in victoria cu Bosnia au fost mijlocasii Diarra, M'Vila si Abou Diaby, insa Diarra si Diaby sunt inca incerti pentru meciul cu Romania. Laurent Blanc nu isi face insa probleme: "Voi trimite in teren echipa care are cea mai mare sansa de a invinge Romania. Nu suntem obilgati sa avem un playmaker; jucatori capabili sa faca echipa sa joace mai bine sunt intotdeauna folositori".

Selectionerul francezilor pune pe locul doi spectacolul: "Vreu doar cele trei puncte. Daca vom castiga si vom si juca bine, voi fi cel mai fericit om de pe pamant, dar rezultatul trebuie sa fie prioritatea".

"Vor fi o echipa incapatanata, care nu va renunta. Nu ne asteptam la cadouri. Nu stiu multe despre Romania. Il stiu doar pe Daniel Niculae, atacantul de la Monaco. El este un castigator, caruia ii place sa traga la poarta", a declarat fundasul de la Lille, Adil Rami.

Echipe probabile:

Franta: Lloris, Clichy, Rami, Mexes, Reveillere, Gourcuff, M'Vila, Nasri, Valbuena, Malouda, Benzema

Romania: Pantilimon, Rat, Sapunaru, Tamas, Chivu, Cocis, Zicu, Radoi, Apostol, Stancu, Niculae

Franta si Romania s-au intalnit de 13 ori in istorie, tricolorii obtinand trei victorii si fiind invinsi de sase ori. In celelalte patru meciuri cele doua echipe au remizat. Ultima intalnire dintre cele doua echipe a avut loc anul trecut in septembrie, in preliminariile pentru CM din Africa de Sud, rezultatul final fiind 1-1: gol Henry si autogol Escude.

Clasament Grupa D:

1. Albania 5 puncte

2. Belarus 5 puncte

3. Bosnia-HerTegovina 4 puncte

4. Franta 3 puncte

5. Romania 2 puncte

6. Luxemburg 1 punct

Partida dintre Franta si Romania vaputea fi urmarita in direct pe Protv si in format Livetext pe HotNews.ro, de la ora 22:00.