Dupa doua remize contra Albaniei si Belarusului, Romania are nevoie de un rezultat pozitiv pe Stade de France pentru a ramane cu sanse reale in cursa calificarii la Euro 2012. Tricolorilor nu le va fi insa usor impotriva unei echipe a Frantei care ia in calcul doar varianta victoriei. "Franta nu se teme de Romania, are echipa mai buna", a declarat Ladislau Boloni, fost selectioner al echipei nationale, pentru presa franceza.

Ladislau Boloni, fost selectioner al RomanieiFoto: AGERPRES

"Cred ca Franta nu are teama de Romania. Fotbalul francez este mai bun decat cel roman. In plus de toate astea, Franta joaca pe propriul teren. Laurent Blanc a facut un meci foarte bun contra Bosniei, aratand ca echipa a trecut peste modesta participare de la Cupa Mondiala. Romania nu a avut cel mai fericit start de preliminarii (nr. remize cu Albania si Belarus), iar avantajele sunt in favoarea francezilor. Cu toate acestea, romanii pot produce marea surpriza pe Stade de France", a declarat Ladislau Boloni pentru presa franceza.

Ladislau Boloni este un bun cunoscator al fotbalului din Franta, tehnicianul roman activand de-a lungul timpului la gruparile AS Nancy (1994-2000), Stade Rennais (2003-2006) si AS Monaco (2006).

Clasament Grupa D:

1 Albania 4 puncte (2-1)

2 Belarus 4 (1-0)

3 Bosnia 3 (3-2)

4 Franta 3 (2-1)

5 Romania 2 (1-1)

6 Luxemburg 0 (0-4).

Partida dintre Franta si Romania (contand pentru preliminariile Euro 2012) va avea loc, sambata, 9 octombrie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris, urmand sa fie in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro.