L'Equipe face o analiza a echipei Romaniei inainte de partida cu Franta (sambata, ora 22.00, Stade de France), jurnalistii francezi prezentand si echipa probabila pe care o va trimite in teren Razvan Lucescu. Marea surpriza o reprezinta prezenta lui Gabi Torje in primul 11, cu toate ca dinamovistul nu a fost nici macar convocat (va juca pentru nationala de tineret in disputa cu Anglia).

Razvan Lucescu, selectionerul RomanieiFoto: AGERPRES

Iata cum arata echipa probabila a Romaniei conform L'Equipe: Pantilimon - Maftei, Tamas, Chivu, Rat - Roman, Torje, Radoi, Apostol, Zicu - D. Niculae.

Francezii sunt de parere ca tricolorii vor miza pe Stade de France in primul rand pe defensiva, arma cea mai la indemana a romanilor in acest moment.

"Atmosfera la nationala Romaniei este una tensionata, echipa este decimata de amestecul echipelor de club si ale impresarilor, dar si de puternicele atacuri venite din partea presei" - se precizeaza in L'Equipe.

Clasament Grupa D:

1 Albania 4 puncte (2-1)

2 Belarus 4 (1-0)

3 Bosnia 3 (3-2)

4 Franta 3 (2-1)

5 Romania 2 (1-1)

6 Luxemburg 0 (0-4).

Partida dintre Franta si Romania (contand pentru preliminariile Euro 2012) va avea loc sambata, 9 octombrie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris.