Rezultatele a peste 270 de partide desfasurate in Europa si Asia (in 2009 si 2010) au fost influentate de mafia pariurilor, patru persoane (cu varste cuprinse intre 32 si 55 de ani) fiind retinute pentru faptul ca au cumparat, in functie de interese, arbitri si jucatori, infomeaza CNN.

Tot mai multe meciuri trucate in EuropaFoto: Reuters

"A fost indentificat un grup care punea presiune pe arbitri si pe jucatori prin diverse metode. In acest fel, rezultatele partidelor erau influentate in functie de interese" - a precizat unul dintre purtatorii de cuvant ai Politiei Germane.

Acesti patru capi ai retelei au fost numiti simplu G din Lohne, A din Moenchengladbach, S din Schweinfurt si R din Lippstadt (toti din Germania).

Meciuri desfasurate in Germania, Austria, Anglia(ligiile inferioare) si Asia sunt anchetate pentru faptul ca nu s-ar fi desfasurat corect.

Nu sunt implicate in scandalul pariurilor (cel putin pana in acest moment) dispute din Primera Division, Premier League si Serie A.

De asemenea, nu mai putin de 12 partide din Europa League, 3 din Champions League si un meci contand pentru preliminariile Euro 2011 Under 21 sunt banuite ca nu s-ar fi disputat doar pe terenul de joc.

Au fost gasite sume cuprinse intre 1,48 si 14 milioane de dolari la mai multe persoane acuzate ca sunt implicate in mafia pariurilor.

"UEFA a demarat deja o ancheta proprie, iar in cazul in care vor fi gasiti vinovati, acestia vor fi suspendati din competitiile organizate de UEFA" - Gianni Infantino, secretar general UEFA.

Politia germana a precizat ca peste 200 de persoane (printre care jucatori, antrenori si arbitri) sunt implicate in trucarea unor rezultate.

Ancheta de amploare a autoritatilor germane este in plina desfasurare, iar reprezentantii politiei au precizat ca in urmatoarea perioada ar putea face publica lista unor jucatori, antrenori si arbitri implicati in trucarea unor partide de fotbal.