"Nu vreau sa ma gandesc la ce va juca Romania, trebuie sa fim puternici la centrul terenului. Acesta este punctul nostru forte", sunt cuvintele lui Laurent Blanc inainte de partida cu Romania, din preliminariile pentru Euro 2012. Selectionerul Frantei este de parere ca indiferent de rezultatul partidei de sambata, cele doua echipe pastreaza sanse de calificare la turneul final din Ucraina si Polonia.

Laurent BlancFoto: Reuters

Nu-l intereseaza prea mult ce va juca Romania

"Nu vreau sa ma gandesc la ce va juca Romania, trebuie sa fim puternici la centrul terenului. Acesta este punctul nostru forte. Trebuie sa ne facem jocul si sa castigam. Indiferent de rezultat, atat Franta cat si Romania pastreaza sanse de calificare", a declarat Laurent Blanc.

Unii jucatori au emotii cand joaca pe Stade de France

"Voi efectua sedinte de pregatire pe Stade de France. Motivul este unul simplu: unii dintre jucatorii mei au trac la intrarea pe arena. La ultimul meci (nr. cu Belarus), erau cativa carora le vedea sa se opreasca si sa faca poze. Sper ca lumea sa vina in numar mare, iar suporterii sa ne poarte catre victorie" - Laurent Blanc.

Nu stie mare lucru despre actuala echipa a Romaniei

"Vechea generatie era cunoscuta de multi, cu Hagi si Popescu in prim-plan. Pe ei ii stiu. In acest moment, nationala Romaniei este in reconstructie precum este si Franta. Sunt multi jucatori tineri, dornici de afirmare" - Laurent Blanc.

Nasri si Gourcouff, doriti titulari de presa

Presa franceza vorbeste despre posibilitatea ca Samir Nasri si Yoann Gourcouff sa fie titulari contra Romaniei. In pofida acestor zvonuri, selectionerul Blanc a precizat ca se gandeste sa foloseasca aceiasi jucatori precum in partida cu Bosnia.

"Gourcouff are nevoie de timp pentru a se acomoda la noua lui echipa (nr. Lyon), nu cred ca si-a pierdut calitatile in doua-trei luni. De asemenea, Samir (nr. Nasri) poate fi o solutie. Nu stiu daca vor fi amandoi, unul, sau niciunul pe teren contra romanilor. Este posibil sa folosesc acelasi mijloc precum in meciul cu Bosnia" - Laurent Blanc.

Selectionerul, enervat de Benzema

"Benzema nu a jucat impotriva lui Deportivo La Coruna, asa ca ar fi trebuit sa fie la timp la convocare. Reuniunea a fost programata pentru 11:30, dar cred ca unii nu ajungeau nici daca era la 12:30", a conchis Blanc.

Partida dintre Franta si Romania (contand pentru preliminariile Euro 2012) va avea loc sambata, 9 octombrie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris.

Clasament Grupa D:

1 Albania 4 puncte (2-1)

2 Belarus 4 (1-0)

3 Bosnia 3 (3-2)

4 Franta 3 (2-1)

5 Romania 2 (1-1)

6 Luxemburg 0 (0-4).