​Presedintele UEFA, Michel Platini a avertizat, intr-un interviu acordat publicatiei italiene Il Sole 24 Ore, ca starea fotbalului european nu este deloc roz din punct de vedere financiar si a anuntat masuri drastice asupra echipelor care nu respecta legea fair-play-ului financiar.

Michel Platini, ingrijorat de viitorul fotbalului europeanFoto: AGERPRES

"Fotbalul european nu este in general intr-o forma financiara prea buna. Anul trecut am subliniat ca exista o situatie dificila, jumatate din cluburile de top avand pierderi semnificative. Comparativ cu anul 2009, situatia nu s-a imbunatatit, ba din contra, pierderile sunt din ce in ce mai mari. Acest lucru confirma faptul ca o interventie energica a devenit indispensabila, aceasta situatie afectand cluburi din toate cele 53 de federatii UEFA", a declarat Platini.

UEFA a elaborat deja noi norme care urmaresc sa forteze cluburile sa gaseasca un echilibru intre venituri si cheltuieli, iar Platini sustine ca forul european va adopta controale mai stricte incepand din anul urmator: "Este foarte important ca toate cluburile sa inceapa sa isi tina sub control cheltuielile de acum incolo daca vor sa evite probleme severe in urmatorii ani. Controalele comisiei vor fi foarte stricte si au inceput deja. Martor a acestui lucru sta recenta excludere a clubului Mallorca din Europa League, pentru ca nu a respectat criteriul financiar prevazut in sistemul de licenta".

UEFA a eliminat pe Mallorca din actualul sezon de Europa League, dupa ce clubul a acumulat datorii de peste 60 de milioane de euro.