Steaua are multe sperante de la partida cu Napoli, disputa din Ghencea reprezentand primul meci din al treilea mandat al lui Marius Lacatus pe banca ros-albastrilor. Interesant este faptul ca Steaua nu a marcat niciodata impotriva unei echipe italiene in meciuri oficiale. Partida Steaua-Napoli (Europa League, grupa K) va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro de la ora 20.00.

Lacatus, din nou in Ghencea (a treia oara)Foto: AGERPRES

Echipe probabile:

Steaua: Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, Apostol - Nicolita, Stancu, Tanase - Kapetanos.

Napoli: De Sanctis - Santacroce, Cribari, Grava - Vitale, Gargano, Yebda, Maggio - Hamsik, Zuniga - Cavani

Demn de mentionat este faptul ca Steaua nu s-a mai impus intr-o partida din cupele europene de 24 de meciuri (faza grupelor), ultimul succes inregistrandu-se la Kiev, 4-1 contra lui Dinamo (septembrie 2006, in grupele Champions League). In tot acest interval, ros-albastrii au pierdut de 16 ori.

"La Steaua orice meci este greu, pentru ca atunci cand ai obiectiv sa te clasezi pe locurile 1-2 sau se doreste calificarea in primavara europeana, este normal sa fie o presiune, iar meciurile sa fie dificile. La meciul cu Napoli poate voi fi si eu norocos ca si Sorin (n.r. Cartu) pentru ca si el a fost pus antrenor luni si miercuri a castigat in Liga Campionilor" - Marius Lacatus.

"Cred ca daca vom reusi sa castigam vom avea un avantaj considerabil, insa si in cazul in care vom pierde sansele noastre nu scad, pentru ca mai avem inca doua meciuri pe teren propriu. Din punct de vedere mental, echipa sta destul de bine, iar daca ne vom pastra aceeasi atitudine, mai ales la meciurile din deplasare, putem obtine un rezultat bun. Suntem constienti de faptul ca jucam pe un stadion greu, cu suporteri fanatici, iar antrenorul este un idol al galeriei" - Walter Mazzarri, antrenor Napoli.

"In conditii normale era destul de simplu, pentru ca faceam o analiza amanuntita si am fi descoperit punctele slabe si punctele forte ale adversarului. Este insa foarte greu sa ne dam seama cum va face Lacatus echipa, pentru ca este nou venit pe banca tehnica. Nu pot sa dau numele unui jucator care ar fi cel mai periculos si consider ca intreaga echipa este puternica. Steaua are un atac foarte rapid, cu jucatori care paseaza foarte bine si care ne pot pune in pericol", a conchis Mazzarri la conferinta de presa.

Steaua nu a reusit nicio victorie in fata echipelor din Italia din 11 confruntari in cupele europene.

1984 - Roma - Steaua 1-0

1984 - Steaua - Roma 0-0

1989 - Milan - Steaua 4-0

1991 - Steaua - Genoa 0-1

1991 - Genoa - Steaua 1-0

1995 - Juventus - Steaua 3-0

1995 - Steaua - Juventus 0-0

2004 - Parma - Steaua 1-0

2005 - Sampdoria - Steaua 0-0

2008 - Fiorentina - Steaua 0-0

2008 - Steaua - Fiorentina 0-1, conform Uefa.

Ce trebuie stiut despre meciul din aceasta seara:

Accesul in arena din Bulevardul Ghencea se va putea face incepand cu ora 17.00.

Este interzisa intrarea cu urmatoarele obiecte:

a) cu materiale pirotehnice de orice natura (artificii, torte, fumigene etc.)

b) cu bauturi alcoolice

c) sub influenta alcoolului

d) cu recipienti cu apa sau bauturi racoritoare de orice fel (sticle, PET, cutii din carton)

e) cu arme albe (cutite, surubelnite, metale ascutite, lacate etc.)

f) cu monezi, brichete, umbrele, manunchiuri de chei, mai multe brelocuri etc.

g) cu steaguri cu bete din plastic cu diametru mai mare de 16 mm

h) cu materiale de propaganda care incita la: denigrarea tarii, xenofobie, ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta publica (gsp).