Dupa cateva sezoane modeste pe piata transferurilor, AC Milan a revenit in forta in vara lui 2010, echipa patronata de Silvio Berlusconi aducandu-i pe Ibrahimovic si pe Robinho. Loviturile nu par a se opri insa aici, milanezii fiind pregatiti sa-l transfere pe Steven Gerrard, simbolul lui Liverpool, sustine presa britanica.

Gerrard, dorit de AC Milan Foto: Reuters

Ibrahimovic si Robinho au sosit pe San Siro, iar Adriano Galliani (administratorul delegat al Milanului) a precizat ca rosso-nerii au o echipa stelara.

In foame de trofee (ultimul succes major a fost in 2007 - Champions League), Milanul se pregateste pentru o noua lovitura pe piata transferurilor - Steven Gerrard.

In varsta de 30 de ani, mijlocasul britanic nu mai este fericit pe Anfield, Liverpool transformandu-se, incet dar sigur, intr-o echipa de pluton in Premier League. In aceste conditii, Steven ar putea ajunge la Milan, dupa o cariera petrecuta in tricoul cormoranilor.

Italienii au pregatit deja aproximativ 30 de milioane de lire sterline, mutarea putand fi realizata in luna ianuarie a lui 2011. Gerrard ar putea fi folosit de catre milanezi si in Champions League (in cazul in care se vor califica din grupa), Liverpool evoluand in acest sezon in Europa League.

Daca va ajunge la Milan, Gerrard i-ar putea avea coechipieri la mijlocul terenului pe Pirlo, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Seedorf si Flamini.