O noua surpriza de proportii la Urziceni: Unirea, parasita de jucatorii exponentiali si ignorata de patron, a invins pe Dinamo, la cateva saptamani dupa ce izbutise sa bata si lotul plin de pretentii al Stelei. Maftei, Semedo si Rusescu (marcatorul unicului gol) au coagulat jocul de contraatac al Unirii, in fata unui Dinamo care, incercand sa-si rezolva defensiva, si-a neglijat tocmai atacul...

Maftei si Unirea au mai doborat un "gigant" din Liga 1Foto: Agerpres

Unirea, intr-o formula incropita, s-a asezat pentru un joc de aparare; ialomitenii au fost ajutati, in prima repriza, de constructia anemica a lui Dinamo, de nerecunoscut de la mijloc in sus. La prima sansa reala de contraatac, Urziceniul a obtinut penalty: Garat atinge mingea cu mana, in careu, iar Rusescu a transformat cu siguranta (34).

La reluare, Ioan Andone a fortat ofensiva, schimband asezarea tactica, dar primele sanse reale s-au lasat asteptate: un sut al N'Doye (53), o torpila a lui Rubio (66) si mai ales sutul lui Alexe (88), scos de Cernea de pe linia portii. Inainte insa, Unirea ratase sansa desprinderii, cand Rusescu a nimerit bara transversala a portii lui Cernea (85).

Din minutul 71, Dinamo a jucat in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Garat.

"Este cea mai mare rusine a mea, de cand antrenez. Este cel mai prost meci al nostru in acest an. Cand joci cu un adversar care stii ca se apara in 9 oameni, trebuie sa ai daruire, trebuie sa ai ceva in plus. Nu am vazut asta la Dinamo", a declarat Ioan Andone, antrenor Dinamo.